FORLENGER: Ryan Giggs har signert en ettårskontrakt med Manchester United. Her feirer han etter å ha scoret mål mot QPR forrige helg. Foto: EPA/TAL COHEN
FORLENGER: Ryan Giggs har signert en ettårskontrakt med Manchester United. Her feirer han etter å ha scoret mål mot QPR forrige helg. Foto: EPA/TAL COHENVis mer

Runder snart 40 år og 1000 kamper, men har ingen planer om å gi seg

Giggs forlenger med United

Ryan Giggs (39) har ingen planer om å gi seg som fotballspiller. Waliseren spiller trolig sin 1000. kamp på seniornivå når Manchester United tar imot Norwich hjemme på Old Trafford lørdag.

Giggs har ikke tenkt å legge opp med det første. Fredag skrev han under en ny ettårskontrakt med United, opplyser klubben.

- Ryan er et forbilde for oss alle med måten han har tatt og fortsatt tar vare på seg selv, sier manager Alex Ferguson.

Siden Giggs fikk sin seniordebut 2. mars 1991 har han spilt 931 kamper for Manchester United, 64 landskamper for Wales og fire OL-kamper for Storbritannia.

Merittlisten er imponerende. I løpet av karrieren har han vunnet tolv seriegull, to mesterligatitler, fire FA-cuptitler og tre ligacuptitler. I tillegg har waliseren mottatt en rekke individuelle priser gjennom årene.

Selv om Giggs er inne i sitt 40. år, presterer han fortsatt på toppnivå. Han scoret et av målene da Manchester United slo Queens Park Rangers 2-0 sist helg. Han har scoret i serien i 23 sesonger på rad.

- En utrolig spiller Lagkameratene er fulle av beundring for veteranen.

- Han er en utrolig spiller. I hver kamp jobber han hardt, scorer og gjør målgivende pasninger. Det begynner å bli kjedelig. Han er en så god spiller, sier United-backen Rafael.

- Han gjør det samme på trening. Han elsker å spille fotball. Han er en av de beste jeg har spilt med. Han gir oss rutine, selvtillit, og når du depper, hjelper han deg, spesielt de yngre spillerne, forteller Rafael.

Superlativer Alex Ferguson synes også det er vanskelig å beskrive hvor mye Giggs betyr for laget.

- Jeg tror alle superlativene er brukt opp, sa Ferguson i januar.

Ryan Giggs og Manchester United er på god vei mot et nytt seriegull. Klubben har tolv poengs ledelse til byrival og tittelforsvarer Manchester City.

(NTB)