RUNDLURT: Kroatia-kaptein Darijo Srna ble fintet på rumpa av Jo Inge Berget på begge scoringene.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
RUNDLURT: Kroatia-kaptein Darijo Srna ble fintet på rumpa av Jo Inge Berget på begge scoringene. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Rundlurt Kroatia-stjerne med pinlig melding etter ydmykelsen

Skylder på utur.

• Norge - Kroatia 2-0

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): To dueller mellom Jo Inge Berget og Kroatia-kaptein Darijo Srna ble avgjørende for at Norge vant 2-0 og sikret seg det som kan vise seg å bli tre essensielle poeng i EM-kvaliken.

Begge gangene fintet Berget bort den kroatiske stjerna. Og begge gangene banket 24-åringen ballen i mål i sekvensen som fulgte. Det var tekniske finesser på et skyhøyt nivå. Etter kampen overrasket imidlertid Srna da han skulle beskrive Bergets scoringer.

- Jeg syns det var heldige mål. Det første målet er et frispark mot andre stolpe, så dribling og så et skudd som ikke går i blokka, sier Srna, mens et titalls journalister står rundt ham i pressesonen på Ullevaal stadion.

- Ble dere overrasket over Norge?

- Vi forventet et slikt lag. De spilte med lange baller hele kampen. Etter det andre målet hadde vi ingen muligheter til å vinne kampen.

Fikk slakt Srna har 125 kamper for Kroatia. Han har tjent hundrevis av millioner i den ukrainske toppklubben Sjakhtar Donetsk. Likevel var det Malmö-spilleren Berget som kom seirende ut av deres interne dueller, med overlegen margin.

Det gjorde Kroatia-trener Niko Kovac forbannet. Han brukte pressekonferansen etter kampen til å slakte innstillingen til egne spillere. Og Srna innser at prestasjonen ikke var god nok.

- Vi hadde våre sjanser i dag, men vi scoret ikke. Norge fortjente å vinne i dag, erkjenner også Srna.

- Hva syns du om Berget?

- Han er en god spiller. Norge har et bra lag.

- Veldig skuffende Et bra lag har i aller høyeste grad også Kroatia. Etter matchen tuslet kanskje den beste av dem alle, Real Madrid-virtuosen Luka Modric mot spillerbussen, men først stoppet han og snakket med media.

Da la Modric ikke skjul på at han var skuffet.

- Norge var et mye bedre lag enn oss. De fortjente å vinne. Vi er veldig skuffet over prestasjonen vår, sier Modric, før han skryter av Berget.

- Han gjorde det bra. Han scoret to mål. Han var forskjellen i dag.

Heier på Italia Etter kveldens utrolige norske innsats, ligger Kroatia to poeng bak i gruppe H. Norge har alt i sine hender. Men oppgaven kommer til å bli formidabel. Italia må etter alt å dømme beseires på bortebane i siste kamp for å beholde en av de to topplassene som gir direktebillett til Frankrike neste sommer.

- Vi må ta seks poeng på de neste to kampene og Norge må ta seks poeng. Det blir vanskelig for oss og det blir vanskelig for dem. Fra og med i dag heier vi på Italia, sier Srna.

- Hvordan ser du på den siste kampen?

- Det avhenger av resultatene, om Italia trenger poengene.