Rundlurt Ronny fikk Kniksens hederspris

- Hyggelig og rørende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DRAMMEN/OSLO (Dagbladet.no): Ronny Johnsens eventyrlige fotballkarriere fikk sitt punktum sist søndag, da han kom inn som innbytter de siste minuttene mot Brann.

Fotballgallaen 2008

Tippeligaen

Årets spiller: Alanzinho

Årets mål: Fredrik Nordkvelle

Årets keeper: Eddie Gustafsson

Årets forsvarer: Morten Morisbak Skjønsberg

Årets midtbanespiller: Alanzinho

Årets spiss: Daniel Nannskog

Årets dommer: Espen Berntsen 

Toppserien 

Årets keeper: Erika Skarbø 

Årets forsvarer: Ane Stangeland Horpestad

Årets midtbanespiller: Nasra Abdullah

Årets angrepsspiller: Guro Knutsen

Kniksens hederspris: Ronny Johnsen

Årets Kniksen: John Carew

Etterpå viste Ronny rumpa til Klanen - og så kom klumpen i halsen.

- Nå er det slutt. Det er veldig spesielt. Jeg trodde det skulle gå greit, men jeg ble tatt litt på senga likevel, innrømmet han.

I kveld fikk veteranen sin velfortjente hyllest da norsk fotball feiret seg selv i Drammen.

Salen reiste seg i unison trampeklapp da Johnsen ble kalt fram på scenen for å motta Kniksens hederspris.

- Jeg spilte min siste kamp søndag, og det var veldig spesielt. Men når jeg står her oppe skjønner jeg at jeg har holdt på en stund, det sitter jo en del andre gamle fra Drillos-perioden her i publikum. Jeg har fått med meg utrolig mye morsomt, blant annet med Egil (Drillo Olsen) og Nils Johan (Semb) på landslaget, og det jeg har fått med meg med klubblag både i inn- og utland. Jeg takker for meg på fotballbanen, tusen hjertelig takk for meg, sa en rørt Ronny Johnsen.

I fjor var det Ole Gunnar Solskjær som fikk utmerkelsen, men ofte kan det ta år mellom hver gang noen gjør seg fortjent til den.

Det var det imidlertid liten tvil om at Ronny Johnsen gjorde. Men han påsto hardnakket at prisen kom som en overraskelse.

<strong><B>FIKK HEDERSPRIS:</strong></B> Ronny Johnsen ble tatt på senga da han ble tildelt Kniksens Ærespris på Fotballgallaen onsdag kveld. Foto: SCANPIX
FIKK HEDERSPRIS: Ronny Johnsen ble tatt på senga da han ble tildelt Kniksens Ærespris på Fotballgallaen onsdag kveld. Foto: SCANPIX Vis mer

- Jeg er blitt ordentlig lurt hele uka, jeg ble fortalt at Drillos\' fra 98 skulle få en pris. Men dette var ekstra hyggelig og veldig rørende, sier han til Dagbladet.no.

39-åringen er en av Norges mest meritterte utenlandsproffer gjennom tidene, og i 1999 vant han både Champions League, ligaen og FA-cupen med Manchester United.

Besiktas, Aston Villa og Newcastle er andre klubber som har nytt godt av Johnsens kvaliteter. Størst suksess har han gjort som midtstopper, men han har også vikariert som midtbanespiller med hell.

Hjemme i Norge har han til og med spilt spiss en del år - blant annet i Eik Tønsberg og Lyn.

Skader har dessverre fulgt Johnsen i mye av hans karriere, og det er også skadene som ble avgjørende for at han nå valgte å legge skoene på hylla. Søndagens cupfinale blir uten Johnsen på banen eller benken.

Rundlurt Ronny fikk Kniksens hederspris

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer