<strong>DEPPER:</strong> Lillestrøm-spillerne må fortvilet innse at Barcelona går opp til 3-0. Det ble en tung kamp for laget som var kledd i hvitt for anledningen. Foto: NTB Scanpix
DEPPER: Lillestrøm-spillerne må fortvilet innse at Barcelona går opp til 3-0. Det ble en tung kamp for laget som var kledd i hvitt for anledningen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kvartfinalen i Champions League mellom LSK Kvinner og Barcelona

Rundspilt i CL. Må greie «det umulige»

De håpet på et godt utgangspunkt mot Barcelona. Det endte med en nesten umulig oppgave for LSKs kvinnelag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Barcelona - LSK Kvinner 3-0 (3-0)

- Vi har lyst til å vise oss skikkelig fram. Vi er nok ikke favoritter, men vi skal bite godt ifra oss.

Guro Reitens ord til Dagbladet før den viktige kvartfinalen i Champions League, levnet ingen tvil. LSK Kvinner ville kopiere Kolbotns semifinale fra 2007 i den gjeve europacupen.

Den oppgaven gikk fra tøff til nesten umulig etter kampen i den spanske storbyen onsdag kveld.

LSK tapte 3-0.

- Vi får en tøff opplevelse. Det gjør noe med oss at det står 3-0 til pause. Det blir tøft nå, selvfølgelig. Vi kommer på hæla fra start og kommer ikke inn i en posisjon til å forsvare oss ordentlig. Vi tør ikke helt, og da blir vi litt passive. De spiller rundt oss til tider, sier LSK-trener Hege Riise til TV 2

Møtte veggen

For mens Barcelona er i sesong, starter LSK Kvinner ligaspillet til helga. Det ble tidlig klart at det var tempoforskjell på de to lagene.

Og da hjalp det ikke på med en krisestart for det norske bortelaget. Barcelona spiller seg rundt på kant og spilte ballen tilbake 45 grader i boksen. Der venter Toni Duggan. Den engelske landslagsspilleren styrte inn kampens første mål allerede etter tre minutter.

- Tempoforskjellen er stor, sa TV 2-ekspert Solveig Gulbrandsen på direkten.

Tempoet i kampen roet seg ned etter det første målet, men etter 23 minutter stakk Barcelona igjen. Lieke Martens kom seg fri på venstrekanten og slo et presist innlegg. Inne i boksen ventet Duggan igjen. Hun var giftig og styrte ballen inn i det lengste hjørnet.

<strong>SORET TO:</strong> Toni Duggan feiret mens LSK-spillerne fortviler. Foto: NTB Scanpix
SORET TO: Toni Duggan feiret mens LSK-spillerne fortviler. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det sto 2-0, og LSK-spillerne hang ikke med i de viktige fasene av spillet:

- De flytter seg seint. Det går ikke så fort som det pleier å gjøre, forklarte Gulbrandsen på direkten.

Vondt gikk til verre etter 34 minutter. Barcelona fikk straffe etter at ballen traff Emilie Haavis hånd i boksen. Det så umiddelbart billig ut, men reprisen viste av Haavi hadde hånda vel langt ute i det hun hoppet.

Dommeren var uansett sikker i sin sak.

Det var også Mariona Caldentey - som la på til 3-0 fra krittmerket. Der og da satt man med følelsen at dette kunne bli veldig stygt. LSK hang rett og slett ikke med og produserte lite selv.

Tøff retur

Det ble et vondt møte med det spanske storlaget for Lillestrøm. Returoppgjøret, som spilles neste onsdag, blir svært, svært vanskelig nå.

Guro Reiten skapte LSKs største sjanse da hun fikk stå alene og heade fra sju meter etter en corner. Dessverre, sett med LSK-øyne, leverte Barcelona-keeper Paños en god redning.

Lillestrøm skal ha skryt for måten de stoppet Barcelona i den andre omgangen. Selv om det var hjemmelaget som styrte kampen i sitt tempo, greide LSK å stoppe de fra å skape mange store sjanser etter at de la om fra 4-4-2 til 4-5-1.

3-0 gjorde nok vondt, men samtidig gir det et håp for returoppgjøret om ei uke.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer