Rundspilte proffene

JORDAL AMFI (Dagbladet): E-ligaen: Vålerenga- Adler Mannheim 5- 0. Vålerenga mislyktes i fjerde forsøk på å nå kvartfinalen i E-ligaen. Men i går ble de tyske mestrene rundspilt etter alle kunstens regler.

- Hadde vi hatt samme uttellinga i de to andre hjemmekampene, ville vi gått videre fra gruppa, sier trener Roy Johansen til Dagbladet. Og legger til:

- Hadde denne finske dommeren dømt alle kampene våre, kunne vi vunnet lett både mot MoDo og TPS Turku.

Adler Mannheim er de tre siste års mestere i Tyskland - bestående utelukkende av helprofesjonelle spillere. Klubben har et budsjett på over 60 millioner kroner.

I de øvrige hjemmekampene har Vålerenga hatt utur. Både mot MoDo (2- 3) og TPS Turku (2- 3 etter forlengelse) burde de vunnet. Og da hadde det blitt kvartfinale.

- Jeg er likevel veldig stolt av spillerne. Vi har gjort en fantastisk turnering, sett i perspektiv av at vi møter tre av Europas aller beste lag. Adler Mannheim har nettopp kjøpt fire nye spillere, og den ene russeren koster like mye som hele årsbudsjettet i Vålerenga, sier Johansen.

For en gangs skyld hadde Oslo-gutta marginene på sin side. Fem mål på 32 skudd er bra i internasjonale oppgjør.

- Vi får dessuten klare målsjanser på grunn av godt forsvarsspill. Her ligger nøkkelen til videre utvikling, sier Johansen.

Aller bakerst gjorde Åke Liljebjörn det han er innkjøpt for å gjøre: Han holdt nullen og det er sterkt i internasjonale kamper.

- Vålerenga har tatt et steg videre. Med litt enklere motstand neste år, er kvartfinale mer enn realistisk, sier Liljebjörn.

KJEMPEGOD: Svenske Åke Liljebjørn hadde en god dag på jobben og sørget for null baklengs for Vålerenga.