Rundstjålet før 30-kilometeren

Dæhlie-vennen Philip Boit fikk verst tenkelige oppladning til skirennet i dag.

GIKK HALVVEIS: Philip Boit fra Kenya brøt etter klassisk-delen i dagens 30-kilometer. I går kveld var uvedkommende på hotellrommet hans og stjal PCen hans og lommeboka til kona.Foto: AFP/ODD ANDERSEN/SCANPIX
GIKK HALVVEIS: Philip Boit fra Kenya brøt etter klassisk-delen i dagens 30-kilometer. I går kveld var uvedkommende på hotellrommet hans og stjal PCen hans og lommeboka til kona.Foto: AFP/ODD ANDERSEN/SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Kenyanske Philip Boit, som brøt circa halvveis på 30-kilometeren med skibytte, fikk en verst tenkelig oppladning til løpet i dag.

I går kveld var han ute et par timer med med barna sine. Da de kom tilbake hadde noen vært inne på hotellrommet og stjålet PCen hans og lommeboka til kona, forteller han til NRK.no.

Ski VM i Oslo er etter planen skiløperens siste mesterskap. Boit ble alles yndling da Bjørn Dæhlie for 13 år siden under OL i Nagano ventet på at han skulle komme til mål før han gjennomførte blomsterseremonien.

Som svar på gesten oppklate Boit sønnen sin etter skikongen.

Nå skal Boit anmelde forholdet til politiet, sier han til NRK.

Men Boit er fornøyd med dagens renn.

- Målet var å fullføre de rundene med klassisk. De andre tok meg ikke igjen. Skøytingen min er ikke så bra likevel, sier han til kanalen.