Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Rundt 10 ryttere kan ta gullmedaljen

Gunn-Rita sier hun er i godt slag.

KLAR TIL START: Gunn-Rita Dahle Flesjå og trenermann Kenneth Flesjå har alt under kontroll før start i morgen. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
KLAR TIL START: Gunn-Rita Dahle Flesjå og trenermann Kenneth Flesjå har alt under kontroll før start i morgen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Gunn-Rita Dahle Flesjå jakter gull på det som kan bli Norges superlørdag.

Mens Andreas Thorkildsen og håndballjentene gjør sitt i OL-parken, kjemper den 39 år gamle veteranen for sitt OL-gull på et jorde i Essex

- I OL-løypen kreves det kraftig motor for å gå til topps. Rundt 10 ryttere kan ta gullmedaljen. Jeg er i godt slag, trolig like bra som under OL for fire år siden, sier Gunn-Rita Dahle Flesjå til NTB før lørdagens dyst.

Ektemann, trener og altmuligmann i teamet, Kenneth Flesjå, mener alt er under kontroll.

- Detaljer skal stemme og utstyret må holde i den tøffe løypen. Derfor er det viktig at trykket i hjulene er akkurat som det skal være for å holde ut for kampesteiner, mindre steiner og løs grus. Vi har funnet den korrekte løpslinjen forbi hindringene, sier han.

Velt eller punkteringer koster dyrt i terrengsykling. Hjulskift er tillatt kun to steder i løypen.

Usedvanlig flink Steffen Kjærgaard, sportssjef i Norges Cykleforbund, er imponert over Gunn-Rita Dahle Flesjå.

- Hun er usedvanlig flink. Jeg kjenner ingen som er så dyktig som henne til å ta skritt for skritt for å komme tilbake i toppen. Hun er på 2004-sporet, men denne gang møter hun flere utøvere som er på et høyt nivå, sier Kjærgaard til NTB.

Hun er kommet sterkt tilbake de to siste sesongene etter noen år med magre sportslige resultater på grunn av sykdom og graviditet. Under OL i Beijing kom hun ikke til mål.

Likestilling Naturligvis elsker Gunn-Rita terrengsykling. Det er en sport hvor det er likestilling på alle områder.

- Jeg er glad over å være terrengsyklist. Oppmerksomheten er den samme både for menn og kvinner. Prispengene er de samme. Ofte synes jeg synd på kvinnelige landeveissyklister, sier Gunn-Rita Dahle Flesjå til NTB.

OLYMPISK MESTER: Gunn-Rita Dahle vant terrengsykkel-konkurransen i Aten-OL for åtte år siden. Foto: REUTERS/Eric Gaillard
OLYMPISK MESTER: Gunn-Rita Dahle vant terrengsykkel-konkurransen i Aten-OL for åtte år siden. Foto: REUTERS/Eric Gaillard Vis mer

I terrengsykling er det mange godt voksne kvinner som hevder seg i toppen.

- Dette er godt trente utøvere som driver variert trening. Er motivasjonen i orden, har ikke alder så mye å si. Noe å si har det også at de beste utøverne kan leve godt av terrengsykling, sier Atle Kvålsvoll.

Kampen om edle medaljer avgjøres i en krevende maskinlaget løype på et jorde tilhørende Frelsesarmeen ved munningen av Themsen i Essex, en times biltur fra OL-parken i London.

Det ventes aggressiv kjøring i den 4,72 kilometer lange løypen som kjøres fem eller seks ganger. Været lørdag morgen avgjør dette fordi vinnertiden skal ligge på rundt 90 minutter.

Kanskje er Gunn-Rita først over mållinjen på den norske superlørdagen. Senere på dagen er det håndball kvinner og spyd menn.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media