Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rune Andersen direktør i WADA

Rune Andersen er utnevnt til direktør og ansvarlig for standarder og harmonisering i verdens antidopingbyrå, WADA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Andersen er i dag leder av Idrettsforbundets avdeling for etikk, idrettsmedisin og antidoping, Det er ennå ikke avgjort når Andersen begynner i den nye stillingen, men det vil skje så raskt som mulig.

WADA ble opprettet i 1999 for å lede arbeidet mot doping i internasjonal idrett. Organisasjonen har allerede satt seg i respekt i internasjonal idrett, ikke minst etter at de avslørte omfattende doping i finsk skiidrett.

WADA har også ansvaret for de intensiverte kontrollene i forkant av vinterlekene i Salt Lake City. Kontoret ledes av generaldirektør Harri Syväsalmi og flytter i disse dager fra Lausanne til Montreal i Canada.

- Standarder og harmonisering har vært de områdene jeg har jobbet mest med både nasjonalt og i internasjonal sammenheng. Gjennom WADA vil jeg få mulighet til betydelig større gjennomslag enn tidligere for disse prinsippene. Og det blir det mest interessante med jobben, sier Rune Andersen til NTB.

Banebrytende

Andersen får ansvar for å høyne standarden på alt internasjonalt antidopingarbeid og for harmoniseringen av anti-dopinglovene og straffebestemmelsene i hvert enkelt land over hele verden.

På dette området har Andersen i flere år har vært en av de ledende kreftene i verden. Han fikk gjennomført at Norge, som første land, fikk kvalitetssertifikat for antidopingarbeidet av et internasjonalt klassifikasjonsbyrå.

Generaldirektør Harri Syväsalmi sier at Rune Andersen vil yte viktige bidrag til verdens antidopingarbeid med sin 15 år lange erfaring i nasjonalt og internasjonalt arbeid på området.

Fornøyd Kran

Kjell O. Kran, president i Norges Idrettsforbund og Olympiske Komité, er meget fornøyd med at Andersen får denne sentrale stillingen i det internasjonale antidopingarbeidet.

- Det er viktig at representanter for norsk idrett kan ha internasjonal innflytelse for å få gjennomslag for den etikk og de prinsipper vi tufter vår egen idrett på, sier Kran.

- Og Rune er en av de beste som finnes på sitt felt, derfor er jeg overbevist om at det nå blir enda større fokus på dette viktige arbeidet.

Generalsekretær Ivar Egeberg i Idrettsforbundet er enig med Kran.

- Rune Andersen har gjort en stor og viktig innsats for norsk idrett. Det er bare rimelig at hans erfaring nå i enda større grad kommer internasjonal idrett til gode. Vi vil savne ham i Idrettsforbundet, men vi er allerede i gang med å finne hans etterfølger, sier Egeberg.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!