Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rune Andersen tildelt Idrettspolitisk Pris for 2019

Rune Andersen er tildelt Idrettspolitisk Pris for 2019 for sin innsats mot doping i idretten.

VANT PRIS: Rune Andersen kjemper mot doping. Sånt blir det pris av. Foto: NTB/Scanpix
VANT PRIS: Rune Andersen kjemper mot doping. Sånt blir det pris av. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

Det er Idrettspolitisk Råd som står bak prisen.

I begrunnelsen heter det blant annet at Andersen har vært blant landets klareste stemmer i antidopingarbeidet og har viet livet sitt til ren idrett.

Andersen har siden 2013 arbeidet som avdelingsleder og spesialrådgiver i Internasjonal Avdeling i Antidoping Norge (ADN).

I en pressemelding heter det at han har gjort seg fortjent til årets pris for sitt arbeid med etterforskningen av russisk friidrett på vegne av Det Internasjonale Friidrettsforbundet i over tre år.

«Han har stått konsistent og rakrygget i dette særdeles krevende arbeidet og vært Sebastian Coe sin høyre hånd om dette temaet på den internasjonale scenen. Russland er fortsatt utestengt og kunne ikke delta som nasjon i Friidretts-VM 2019. Få, om noen norske idrettsledere, har den internasjonale anerkjennelsen og respekten som Rune Andersen i de internasjonale idrettsorganisasjonene», heter det i meldingen.

Rune Andersen var i 2001/02 var sentral ved opprettelsen av Antidoping Norge som en separat stiftelse atskilt fra Norges idrettsforbund. Fra 2002 til 2013 var Andersen WADA-direktør med hovedoppgave å få det internasjonale regelverket på plass.

Tildelingen skjer ved Idrettspolitisk Forums møte onsdag kveld.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media