Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Rune ble provosert over personfokuset

Jarstein mener fortsatt det ikke var noen tabbe.

• NFF-generalsekretær Kjetil Siem: - Ikke noe godt forbilde som landslagsspiller her

(Dagbladet): Rune Almenning Jarstein truet med å «slå ned» en pressefotograf da han forlot Hotel Bristol med kurs Gardermoen i formiddag.

Viking-keeperen beklager nå sin oppførsel, via Norges Fotballforbund. Informasjonssjef Svein Graff var den i NFF som tok praten med Jarstein før han satte kursen mot Stavenger i formiddag.

- Jeg snakket med Rune etter episoden. Han beklager på det sterkeste det som skjedde, sier Graff til Dagbladet og viderebringer keeperens versjon av hendelsen:

- Rune følte han hadde gitt en klar beskjed om at han ikke ville bli fotografert eller gi en kommentar. Men han er enig i at han skulle taklet det profesjonelt.

Beklager TV2-intervju Graff legger til at Viking-keeperen også beklager at han avbrøt intervjuet med TV 2 i går kveld - og ødela et headsett.

- Der og da mente han at det ble et personfokus på han, som han ble provosert over. Men han mener at han skulle opptrådd mer profesjonelt. Han leggger seg flat med tanke på det som skjedde.

- Jarstein bekrefter at han truet fotografen?

- Rune bekrefter at han kom med utsagn som liknet på trusler, men at det ikke var ment sånn. Han var provosert og det skjedde noe som ikke skal skje.

Må lære Graff opplyser at NFF skal jobbe med Jarstein framover, for å unngå flere slike hendelser.

TRUET FOTOGRAF: Rune Jarstein beklager at han ikke var proff da han møtte fotografen i formiddag. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix
TRUET FOTOGRAF: Rune Jarstein beklager at han ikke var proff da han møtte fotografen i formiddag. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix Vis mer

- Rune må lære av det, og det får ingen konsekvenser for landslagsplassen. Vi skal sette oss ned med ham når vi får saken på avstand.

- Var han fortvilet?

- Først og fremst var han opptatt av å beklage, og at han ikke burde gjort dette. Men han forklarer det med et for litt ensidig fokus på ham og keeperprestasjonene. Det er ulike vurderinger rundt baklengsmålet i går.

Keeperen står på at han ikke kunne lastes for Slovenias ledermål - i motsetning til blant annet TV 2s eksperter.

- Han er uenig i at det er en keepertabbe, men han skjønner godt at det er ulike vurderinger om det. Rune Jarstein er et følelsesmenneske, og har et ekstremt vinnerfokus.

GA RETUR: Her er ballen på vei ned til slovenske Suler, som beinet den inn til 0-1 på Ullevaal i går kveld. Foto: Dagbladet
GA RETUR: Her er ballen på vei ned til slovenske Suler, som beinet den inn til 0-1 på Ullevaal i går kveld. Foto: Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media