Rune-bytte ga målfest

TROMSØ (Dagbladet): TIL-Glimt 4-1. Rune Lange forlater klubben - og vips! - så dukker en ny og giftig Rune opp foran kassa. Spissfabrikken Tromsø fornekter seg ikke.

I går ønsket de hverandre lykke til: Rune Lange (23) skal til tyrkiske Trabzonspor - Rune Johansen (22) overtar spissplassen hans i Tromsø.

Mot et særdeles formsvakt Glimt hjemmedebuterte en ny spiss-Rune fra start - med to scoringer. En drømmedebut, akkurat som Rune Lange i 1997 (4- 4 mot Molde, Rune scoret to).

En drøm

- Jeg hadde gått og drømt litt for meg sjøl om dette. Så blir drømmen virkelighet, en herlig følelse å løfte hendene mot Store stå, sier Rune Johansen.

Han er «ækte» TIL-gutt og debutere i den rødhvite drakta i 1983, bare fem år gammel.

- Det er dette en miniputt håper på, å bli A-lagspiller og score for klubben hjertet banker for, sier 22-åringen, som har vært i TIL-stallen siden 97. Og såvidt berget ny kontrakt med TIL i vinter.

- Du har vært tålmodig?

- Jo, men det er ikke sånn at jeg har sittet på benken i fire år og ventet på at Lange skulle bli solgt, sier han.

Iskald

I drøye to år har Rune har vært på utlån og banket inn mål i bøtter og spann for Alta i 2. divisjon. Nå er stortalentet moden for større oppgaver.

Navnebror Lange tror unge Johansen har potensialet som skal til for å lykkes som TIL-spydspiss:

- To mål i et nordnorsk «derby» gir sjøltillit. Men Rune må være tålmodig og lære seg å leve med opp- og nedturene i denne bransjen, er Langes råd.

Rune Johansen er ikke så mye involvert i spillet som forgjenger Lange. I perioder er unge Johansen helt usynlig.

Tromsøs nye spissfunn er en «dukk-opp-type», TIL-trener Terje Skarsfjord uttrykte det slik etter kampslutt:

- Dette var ikke to typiske Rune Lange-mål, det var faktisk to helt typiske Rune Johansen-mål. Han er en iskald avslutter.

Pengene først

Fredag slutter Rune Lange slutte seg til Trabzonspors treningsleir i Tyskland. Men TIL-formann Gunnar Wilhelmsen gjør det klinkende klart at det skjer på en betingelse.

- Vi skal ha 25 millioner på konto og bankgarantier for resten av overgangssummen. I motsatt fall blir Lange her i Tromsø, sier Wilhelmsen.

  • Ingen tvil om hvem som er best i Nord-Norge for øyeblikket. Lyspunktet for Glimt-fansen: En Staurvik-klassiker av gammelt merke, hel volley på direkten fra 22 meter - rett i vinkelen. Vakkert.

skjalg.fjellheim@dagbladet.no