Rune dømmer Klinsmann

Rune Pedersen er eneste nordmann igjen i VM. Lørdag dømmer han Jürgen Klinsmann og Tyskland mot Kroatia.

- Jeg er innstilt på at kvartfinalen blir min siste kamp i VM. Så nøktern må jeg bare være, sier Rune Pedersen.

Nå er Sprint/Jeløy-dommeren en av ti som har fortsatt tillit i turneringen.

- Det er mulig at jeg får flere sjanser. Alt er mulig, bortsett fra å gå som linjedommer. Men jeg våger ikke å håpe på noe, sier Rune Pedersen.

Tøff jobb

Han VM-debuterte i kampen mellom Argentina og Jamaica i gruppespillet. Rune Pedersen har vært fjerdedommer i tre VM-kamper. Sist i oppgjøret mellom Argentina og England tirsdag. Nå venter en tøff jobb med to hardtspillende lag på banen lørdag. Rune Pedersen kan ikke si noe om hva han tror venter. Fordi FIFA har nedlagt forbud om det.

- Jeg har ikke lov til å diskutere noe rundt kampene. Bare en ting er sikkert: Jeg gleder meg enormt, sier han.

Mange kort

Rune Pedersen tror tror FIFA allerede har kabalen klar for dommeroppsettet i semifinalene og finalen. Sjansene for å bli satt opp som fjerdedommer i en av de kampene, er store, mener Pedersen.

I VMs to første runder delte dommerne ut mange kort. På toppen ligger colombianeren John Jairo Toro Rendon, som i løpet av kampen mellom Sør-Afrika og Danmark delte ut tre røde og sju gule kort. Pedersen måtte opp med ett rødt og fire gule kort.

  • Med seg som linjedommere i kvartfinalen får Pedersen to kjenninger. Svensken Michael Nilsson, som gikk på linja i Pedersens VM-debut i gruppespillet og belgiske Marc Van den Bröck.