- Rune er for god og klok til å gjøre sånt

Ola By Rise vil ta en prat med landslagskeeperen.

|||
(Dagbladet): Landslagets assistenttrener Ola By Rise mener Rune Almenning Jarstein må luke vekk dumme handlinger som den som forærte Rosenborg seieren mot Viking på overtid i går.

- Han er en for god keeper og for klok gutt til å gjøre sånt. Det er veldig dumt å dytte motspillere, og det kan være med å avgjøre viktige kamper, sier By Rise til Dagbladet.

Samtidig er han klar på at han vil støtte Jarstein som person, og at han synes keeperen har taklet episoden på en god måte.

- Men jeg skiller veldig på person og handling. Det var en dum handling, men han har håndtert det veldig godt, sier By Rise.

- Vil søke hjelp
Jarstein var raskt ute til å ta på seg skylda for tapet, og beklaget overfor lagkameratene i garderoben i går kveld. I dag har han på nytt stått skolerett foran lagkameratene og beklaget.

Etterpå fortalte han pressen at han nå vil forsøke å få hjelp med å kontrollere temperamentet.

- Jeg er mer innstilt en noensinne på å gjøre noe med temperamentet mitt. Jeg vil også oppsøke hjelp for å få bukt med problemet mitt, sier Viking-keeperen ifølge Rogalands avis.

Viking-keeperen har latt temperamentet ta overhånd også tidligere. Så seint som i helga snakket han i avisene om at han følte han hadde gjort store framskritt på den fronten. Så skar det seg altså igjen.

- Dette er en modningsprosess. Fotball handler mye om læring. Og så er vi skrudd sammen forskjellig. Temperament er positivt, det betyr at du har «drive» og konkurranseinstinkt. Men du må kanalisere det positivt, sier By Rise.

Drillo-forsvar
Landslagssjef Egil Drillo Olsen tar Jarstein i forsvar i dag. Drillo sier han synes det var strengt å dømme straffe mot Rune Almenning Jarstein, og at han reagerer mer på dommeren og Trond Olsen, som ble offer for dyttingen til Jarstein.

- DUM HANDLING: Landslagets assistenttrener Ola By Rise mener Rune Almenning Jarstein er for god og klok til å gjøre dumme feil som i går.  Foto: Jean-Christophe Bott, AP/Scanpix
- DUM HANDLING: Landslagets assistenttrener Ola By Rise mener Rune Almenning Jarstein er for god og klok til å gjøre dumme feil som i går. Foto: Jean-Christophe Bott, AP/Scanpix Vis mer

- Ja, jeg snakket også med Egil om dette i går, sier By Rise.

- Men det er to tilnærmingsmåter. Det er ingen særlig grunn for Rune til å peke på motstanderen. Og det er lite konstruktivt å bruke tid på avgjørelsen, sier den tidligere RBK-keeperen.

I morgen slutter Jarstein seg til landslagstroppen i forkant av treningskampene mot Montenegro (lørdag) og Ukraina (onsdag).

By Rise regner med at lagledelsen vil ta en prat med Jarstein - også om situasjonen på Viking stadion i går.

- På landslaget snakker vi med spillerne om alt hele tida, sikkert det også. Vi er opptatt av spillernes ve og vel, sier Ola By Rise.

VIL BE OM HJELP: Rune Almenning Jarstein sier at han vil oppsøke hjelp for å få bedre kontroll på temperamentet sitt.  Foto: Alf Ove Hansen, Scanpix
VIL BE OM HJELP: Rune Almenning Jarstein sier at han vil oppsøke hjelp for å få bedre kontroll på temperamentet sitt. Foto: Alf Ove Hansen, Scanpix Vis mer