BLANT DE VIKTIGSTE. Old Trafford er utvilsomt en av de viktigste arenaene i historien til Premier League. På lista over de mest innflytelsesrike personene befinner det seg en nordmann. Foto: AP.
BLANT DE VIKTIGSTE. Old Trafford er utvilsomt en av de viktigste arenaene i historien til Premier League. På lista over de mest innflytelsesrike personene befinner det seg en nordmann. Foto: AP.Vis mer

Rune Hauge på liste over de 50 mest innflytelsrike i Premier League-historien

Foran flere meritterte navn.

(Dagbladet): Britiske Daily Mail har satt opp en liste over de 50 mest innflytelsesrike personer i Premier League gjennom historien.

Blant de første ti offentliggjorte navn befinner det seg en nordmann.

Rune Hauge får plass nr. 42 på lista, som Daily Mail har snudd på hodet.

Men det er ikke akkurat dårlige navn fotballagenten, som nå arbeider mest med TV-rettigheter har bak seg.

Agent og mekler Journalist Nick Harris i Daily Mail mener at Rune Hauge kvalifisererer seg til en plass på lista på grunn av nordmannens rolle som fotballagent og TV-rettighetsmekler.

Men han trekkes også fram for hva som skjedde, da George Graham mistet jobben som manager i Arsenal. Avslørt for å ha mottatt 425 00 pund under bordet fra fotballagent Rune Hauge i forbindelse med overgangene til John Jensen og Pål Lydersen. Graham fikk sparken i 1995.

Hauge framheves for sin rolle som agent for størrelser som Peter Schmeichel og Ole Gunnar Solskjær.

Avisa forteller videre om Hauge som mellommann i kampen om TV-rettigheter. Og at nordmannen har gjort seg rik på lovlig vis på engelsk fotball.

- Jeg vet ikke hva jeg skal si. Om det er smigrende å befinne seg på en slik liste. Jeg er i hvertfall ikke så veldig innflytelsesrik nå, sier Rune Hauge til Dagbladet.

Han forteller at han retter seg mest mot arbeidet om TV-rettigheter.

- Jeg representerer ikke spillere lenger, men jeg er fortsatt i  en slags rolle som bakmann og er med på å forme avtaler overfor klubber, forteller Hauge.

Solskjær Han mener at det bør være plass til en nordmann til. Og gjerne høyere oppe på lista.

- Ole Gunnar Solskjær gjorde Alex Ferguson til Sir. Det bør vel rekke et stykke, sier Rune Hauge.

Her er noen av navnene som ligger bak norske Rune Hauge:

50. Steven Gerrard er siste, eller første navn på lista som er snudd på hodet. Han er gjort verdig til plassen med over 700 kamper for Liverpool.
48. Didier Drogba er stemt fram som den største spilleren i Chelsea's historie.
45. Sol Campbell framheves for sin dristige Bosman-overgang fra Tottenham til Arsenal.
44. Gary Lineker er en tidligere storscorer, som nå har fire millioner seere som kommentator på BBC.
43. Carlos Tevez får plass på lista fordi han var med på å belyse problemet med tredje parts eierskap av en spiller.

MER AKTIV FØR. Rune Hauge er ikke helt sikker på om han skal følge seg smigret over å befinne seg på lista. Her i hans aktive karriere som fotballagent i 2008. Foto: Henning Lillegård /  Dagbladet
MER AKTIV FØR. Rune Hauge er ikke helt sikker på om han skal følge seg smigret over å befinne seg på lista. Her i hans aktive karriere som fotballagent i 2008. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer