Rune Hauge vil skaffe Gamsten superlønn

Om Blackburn nekter å selge.

(Dagbladet.no): Blackburn skal ha avslått bud på Morten Gamst Pedersen på omkring 100 millioner kroner fra både Arsenal og Tottenham denne sommeren.

Fotballagent Rune Hauge fortalte til Dagbladet i mai at alle også Chelsea, Liverpool og Manchester United holder seg oppdatert på situasjonen til venstrevingen.

I dagens VG sier Hauge at han vil bruke de avslåtte budene til å forhandle fram en solid lønnsøkning for finnmarkingen - dersom han ikke blir solgt i løpet av august.

Best mulig avtale

- Vi registrerer hva som skjer. Vår oppgave er å sikre våre klienter en best mulig avtale i forhold til markedet han spiller i. Og når bud fra Tottenham og Arsenal er avvist, er Gamstens avtale noe som må snakkes om. Da setter vi oss ned med Blackburn. Vi har et godt forhold til dem, sier Hauge til VG.

Da Gamsten skrev ny fireårsavtale i fjor, skal ukelønna blitt oppjustert til 350 000 kroner.

Gamst selv sier til VG at han er smigret dersom Arsenal har forsøkt å kjøpe ham, men at han trives godt i Blackburn. En eventuell lønnsøkning synes han det er vanskelig å forholde seg til.

- Er Blackburn villige til å gi meg høyere lønn, betyr jo det at de verdsetter meg. Men jeg går ikke og tenker på penger. Penger er mye her i verden, men ikke alt, sier han.

ETTERTRAKTET: Morten Gamst Pedersen følges av toppklubbene. Agent Rune Hauge vil bruke interessen til å forhandle fram en bedre kontrakt om Blackburn vil beholde venstrevingen sin. Foto: AP/Scanpix
ETTERTRAKTET: Morten Gamst Pedersen følges av toppklubbene. Agent Rune Hauge vil bruke interessen til å forhandle fram en bedre kontrakt om Blackburn vil beholde venstrevingen sin. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Konspirasjonsteori fra Hughes

Overfor lokalavisa Lancashire Telegraph avviser Blackburn Rovers at de har mottatt et konkret bud fra Arsenal på Morten Gamst Pedersen.

Heller ikke manager Mark Hughes har registrert et bud fra londonlaget. Men han har svaret klart dersom noen tilbyr ham 95 millioner kroner for nordmannen.

- Han skal ikke noe sted. Og spesielt ikke for åtte millioner pund, med tanke på prisene for spillere nå til dags, sier Hughes til The Sun.

Waliseren påpeker at nettopp Arsenal kommer på besøk til Ewood Park søndag, og antyder at det er en faktor rundt nettopp dette Gamst-ryktet.

- Vi har ikke hørt noe fra Arsenal. Kampen kommer i slutten av uka, det kan tenkes at noen har vært litt uskikkelige her, sier Hughes.

Rune Hauge vil skaffe Gamsten superlønn