- Rune imponerer alle

Rune Lange slet i et år etter ryggoperasjon. Treneren hadde gitt ham opp. Men i dag nyter spissen livet i Brugge.

BRUGGE (Dagbladet.no): - Jeg trodde ikke vi ville se Rune på banen igjen. Legen sa det var den største skiveutglidningen han hadde sett på lenge. Men han har imponert meg, klubben, legen og fansen,. Han har trent uhyre godt og er tilbake på toppnivå. Uventet, men gledelig, sier Brugge-trener Trond Sollied til Dagbladet.

Formen svinger

Rune Lange var tilbake på fotballbanen i midten av oktober, etter å ha vært ute i et år på grunn av ryggskaden. Han mistet starten av sesongen, men har siden vist gammel storform med scoringer både i belgisk serie og Champions League.

- Jeg mistet en del ved å ikke få med meg sesongoppladningen. Fysisk kunne jeg vært sterkere, og derfor har formen svingt litt. Men det er veldig gøy å være tilbake, sier Lange til Dagbladet.

Han må fortsatt trene mye ryggøvelser for å holde styrken oppe. Ellers lever han godt med operasjonen, der de fjernet en bit av ryggsøylen i korsryggen.

- Jeg blir fort stiv og merker det godt dagen etter en kamp. Men det plager meg ikke.

Savner ikke Norge

Og med kroppen tilbake i form nyter han det gode liv i Belgia. Tromsøværingen savner ikke snø og kulde i hjemlandet.

- Jeg stortrives her i Belgia, både sportslig, sosialt og kulturelt er det et veldig fint land å bo i. Jeg er glad for å være borte fra norsk fotball, der frisparkene er lange baller fram til midtstoppere som sendes fram. Her spiller vi mye mer langs bakken, og det passer meg godt.

Det er nøyaktig tre år siden Lange kom til Club Brugge etter et kort opphold i Tyrkia. Siden den gang har han blitt både cup- og seriemester og har fått mye erfaring fra spill mot andre europeiske toppklubber.

- Jeg har opplevd veldig mye her. Det er spesielt moro å få spille i Champions League. Det er god nok grunn til å bli i Brugge.

Men lysten på nye utfordringer er der etter å tatt de belgiske titlene. Kontrakten går ut etter neste sesong, og Lange har mest lyst på spill i Tyskland hvis et klubbytte skulle bli aktuelt. Landslaget er ikke øverst på agendaen.

- Jeg har ikke tenkt så mye på det, det viktigste har vært å komme tilbake på toppnivå. Men det er klart jeg sier ja hvis Åge ringer.

Tøft program

Brugge ligger nå på andreplass i serien, som avsluttes med cupfinale 23. mai. Med belgisk cup og serie i tillegg til Champions League og UEFA-cup har det vært en lang sesong for spillerne.

- Sist jeg hadde treningsfri var 18. januar, og frihelg har jeg ikke hatt siden romjula. Da vi spilte UEFA-cup var det kamper to ganger i uka, det var tøft. Fram til søndag 28. april hadde vi 10 kamper på 30 dager, forteller Lange.

Treningsmengden er tøff, men med alle fristelsene Belgia byr på kommer det godt med. Sjokolade, øl og mat ligger høyt på nytelseslista i Brugge.

- Sjokoladen her er fryktelig god, farlig fristende når man skal passe på kiloene. Og nå rundt påske er det ekstra mye i butikkene.

Fotballspilleren lar seg friste av Dagbladet til et hvitt sjokoladeegg- det er tross alt påske.

- Men jeg kan bare spise ett. Det er jo kamp i kveld, smiler Rune Lange.

<P>BELGISKE FRISTELSER:</B> Rune Lange lar seg friste av et nydelig påskeegg. - De er farlig flinke til å lage sjokolade her, sier Brugge-spissen.
TILBAKE:</B> Ryggskaden satte karrieren i fare, men topp motivasjon og viljestyrke har brakt Rune Lange tilbake på den grønne matta.