Rune Lange det beste valget

Rosenborg har et edelt prinsipp om at de ikke skal tappe sine konkurrenter for kvalitetsspillere. Men de gjorde det da de hentet Sigurd Rushfeldt fra Tromsø. Og skal de hente inn den beste erstatteren til Rushfeldt, så må de ramme den samme konkurrenten en gang til - og kjøpe Rune Lange (22).

Men klubbledelsen i Tromsø bruker neppe ordet «ramme» når de skal oppsummere de økonomiske og sportslige konsekvensene av Rushfeldts overgang til Rosenborg. De snakker vel heller om egen forretningsmessig kløkt og sportslig dyktighet.

  • Klubben fikk rundt åtte millioner kroner av Rosenborg. Den hittil høyeste overgangssummen i norsk fotball.
  • I løpet av noen dager får klubben ytterligere ni millioner {ndash} når Rosenborg selger Rushfeldt videre til Benfica.
  • Dessuten har spissfabrikken Tromsø produsert landets kanskje mest spennende spiss etter at Rushfeldt forsvant: Rune Lange {ndash} den beste kandidaten til å erstatte Rushfeldt i Rosenborg.

Lommeboka

Hvis Rosenborg ønsker å knytte til seg Lange, så blir det mer et spørsmål om pris enn prinsipper.

Både Tromsø og Rosenborg vet at det bare er et tidsspørsmål før Lange forsvinner. Derfor behøver heller ikke Rosenborg skule til de edle, men ikke fullt så holdbare, prinsippene om å la konkurrentene være i fred.

Det handler bare om å kjøpe Rune Lange før noen utenlandske klubber gjør det. Og om å tømme bankboksen mer enn sjela.

Standard

Tromsø har skremt vekk potensielle kjøpere med prisantydninger godt over den summen Benfica må betale for en etablert toppscorer som Rushfeldt. En Lange-overgang fra Tromsø til Rosenborg vil knuse den tidligere prisrekorden på Rushfeldt, og sette en standard for nasjonale overgangssummer som bare Rosenborg vil være i stand til å følge i overskuelig framtid.

Samme pris

Men: De øvrige av spissalternativene vil antakelig ligge på samme prisnivå. Og viktigst: De har per i dag ikke Langes potensial {ndash} verken ute på banen, eller som et objekt for videresalg. Alternativene er disse {ndash} i prioritert rekkefølge bak Lange:

  • Harald Brattbakk:
Kjenner Rosenborg i detalj.

  • Andreas Lund:
Scorer enda mer enn Rushfeldt.

  • John Carew:
Rosenborg ville vært den ideelle klubben.

  • Geir Frigård:
Mest lik Rushfeldt i spillestilen.

Men den beste kandidaten heter Rune Lange: Sterk, målfarlig, ung, talentfull og ambisiøs.