Rune Lange lurte pressen

I går kom de første meldingene om at Rune Lange var alvorlig skadd, og at hele sesongen kunne ryke for fotballstjernen. - Det var bare en aprilspøk, sier Lange til Dagbladet dagen derpå.

- Jeg har ikke fått med en smell. Jeg er helt fin, sier Lange.

Han er for tida på treningsleir i Belgia, sammen med resten av Tromsø-laget. Mot slutten av treninga i går, segnet plutselig Lange sammen, etter en duell med forsvarsspilleren Jan Egil Brekke. Avisa Tromsø tok et dramatisk bilde av lagkameratene som bærer Lange bort fra fotballbanen.

Seinere på kvelden uttalte sportslig leder i Tromsø at «han hadde det vondt. Men det er for tidlig å si hvor alvorlig dette er. Vi håper det er en støtskade. Kan ikke ta sorgene på forskudd».

Dårlig planlagt

Nå viser det seg altså at det hele var en spøk fra Tromsø-gjengen. Gutta avtalte at Lange skulle bli «skadd», da de satt på bussen på vei til trening.

- Aprilspøken var egentlig bare ment for avisene Tromsø og Nordlys. Så spredde nyheten seg, sier Rune Lange til Dagbladet.

- Flere aviser snuste opp saken seint i går kveld, og skrev om den. Det var ikke meningen at denne saken skulle bli så stor. Dette var noe hele laget hadde planlagt. Men det var kanskje litt dårlig planlagt, sier han.

Nå satser han på at han blir «skadefri» resten av sesongen.

- Bank i bordet. Vi får satse på at det ikke blir noen flere skader.