Rune Lange rett på fotballskole

BODØ/SKJERVØY (Dagbladet): Natt til i går satt han i forhandlinger i Bodø. Så sov han i fire timer, tok første fly til Tromsø og kjørte videre til Skjervøy. Hvorfor? - Jeg måtte rekke en fotballskole. Jeg hadde lovet ungene å komme, sier Rune Lange.

- Det var to ulike verdener i løpet av noen små timer?

- Ja, kontrastene er store. Fotballskolen her på Skjervøy er god avkobling fra en til tider forrykt proffverden, sier Rune til Dagbladet.

Han ber om å bli trodd på at han har et helt avslappet forhold til forhandlingene med Trabzonspor - selv om alt skulle komme til å velte i siste øyeblikk.

Helt åpent

- Hva er ståa?

- Det er fortsatt åpent. Rune Hauge fortsetter forhandlingene på vegne av meg. Jeg håper han kommer i mål, men vet ingenting, sier 22-åringen, som stupte i seng ved totida natt til i går - utmattet av alle forhandlingsrundene på Diplomat Hotell i Bodø.

Men som likevel stilte opplagt og velvillig i Skjervøy - én times flyreise og tre-fire timer med bil - neste formiddag.

Der var han sammen med seks lagkamerater fra Tromsø IL og 100 fotballgærne unger. I dag fortsetter Rune & Co med lek og læring blant elevene ved ungdomsskolen på øya. Trabzonspor ofrer han ikke flere tanker nå:

- Ikke før kontrakten eventuelt går i orden.

Detaljer gjenstår

Ifølge TIL-leder Gunnar Wilhelmsen er alt i orden mellom klubbene. Det vil si at Tromsø IL mottar 26 millioner kroner, mens Langes eksklubber - Fløya og Tromsdalen - får 9 millioner til likelig fordeling.

- Det eneste vi er uenige om, er hvorvidt Rune skal spille tre ligakamper for oss før han drar til Tyrkia. Det punktet kommer vi til å gi oss på om nødvendig, sier Wilhelmsen.

Verre er det med Rune Langes egen kontrakt med tyrkerne. Så vidt Dagbladet forstår, har han frasagt seg 10 prosent av overgangssummen, som han kunne krevd.

Rune Lange/Rune Hauges lønnskrav skal være på 21 millioner nettokroner fordelt på tre år - mens Trabzonspor nå plutselig «bare» tilbyr 19...

- Tyrkerne forhandler litt i rykk og napp. Ting vi tilsynelatende var enige om for to timer siden, kan de plutselig gå tilbake på, sier agent Rune Hauge. Som tror på tøffe tak pr telefon og faks med Trabzonspors president framover...

LÆRER: Rune Lange sov fire timer før han reiste til Skjervøy i Nord-Troms der han deltok på fotballskole.