Rune Lange solgt i natt

TROMSØ (Dagbladet): Alt tyder på at Rune Lange går til Rosenborg fra 1. januar. Etter fire timers forhandlinger i natt ble lederne i Tromsø og Rosenborg enige om salg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi er enige om en avtale som gjør Rune Lange til RBK-spiller fra 1. januar, sier RBK-direktør Rune Bratseth.

Men det siste ordet skal Nils Arne Eggen ha.

- Nå drar vi hjem til Trondheim for å diskutere dette med styret, og ikke minst med Nils Arne Eggen. Hans vurdering vil veie tungt, men jeg ser det som svært sannsynlig at Lange nå reiser til Trondheim, sier Bratseth.

Men Rosenborg får ikke Lange klar til Mesterligaen. TIL-ledelsen var ikke villig til å slippe Lange før sesongslutt. Det gikk Rosenborg med på.

- Det er akseptabelt for oss. Vi er enige om rammene for en overgangssum, og prosenter ved videresalg, sa TIL-formann Gunnar Wilhelmsen til Dagbladet i natt.

Fingrene av fatet

Wilhelmsen advarer andre klubber og agenter mot å prøve seg på Rune Lange heretter. Avtalen med Rosenborg er så å si i boks. Rosenborg har lovet TIL et endelig svar innen tirsdag ettermiddag.

- For oss vil Rune Lange bli en veldig viktig spiller. Vi må tenke lenger enn bare til Mesterligaen kommende høst, sier Bratseth.

Partene vil inntil videre holde overgangssummen hemmelig, men det er klart dette blir den dyreste spillerhandel mellom to norske klubber noensinne. Rosenborg bød 20 millioner kroner for John Carew. Lange blir ganske sikkert ikke billigere.

Feiret i natt

Under møtet satt Rune Lange uvitende om sin egen skjebne, og feiret seieren med resten av TIL-kameratene på et av byens utesteder. Et steinkast unna ble hans framtid avgjort. Stemningen ble sikkert ikke dårligere da han fikk vite resultatet av samtalene.

Rett etter kampslutt på Alfheim forsvant partene ned på With Hotel i Tromsø. Etter fire timers intense forhandlinger ble partene enige.

Nå har RBK-sjefene Knut Skoglund og Rune Bratseth hastverk. Utenlandske klubber lurer i kulissene, og i går vrimlet det av agenter og spioner i Tromsø. Blant andre franske Bordeaux. En av klubbene har signalisert et bud på TIL-spissen i dag.

Lønnsforhandlinger

- Mandagen vil bli brukt til å gjennom Rune personlige betingelser, sier Bratseth.

Ved forhandlingsbordet møtte RBK-lederne TILs sportslig leder Tore Rismo og den tøffe kremmeren Gunnar Wilhelmsen.

De siste åra har TIL-formannen vist seg som en usedvanlig dyktig strateg. I tur og orden har han solgt Tore André Flo, Steinar Nilsen, Jonny Hanssen, Ole Martin Årst og Sigurd Rushfeldt. Salgene har innbrakt over 40 millioner kroner. Til sammen har dette reddet klubb-økonomien og gjort TIL til en en av landets rikeste klubber.

Nå forsvinner altså Rune Lange også fra Ishavsbyen.

<B>ENIGE:</B> Tromsø og Rosenborg er enige om Rune Langes overgang.
ÆDDA-BÆEDDA</B> Rune Lange jublet uhemmet etter å ha avgjort kampen mot RBK.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer