Rune Lange tilbake til TIL

Styrker skaderammet spiss-stall.

(Dagbladet.no): Sigurd Rushfeldt er langtidsskadd - og hvor sårbart Tromsø-angrepet er nå, vistes med all mulig tydelighet da Morten Moldskred gikk ned med skade mot HamKam i går (siste nytt om skaden er han i verste fall kan være ute i to til tre uker).

Men nå er forsterkningen klar, og det er et kjent fjes ved navn Rune Lange (31).

- Jeg må ha spilletid nå. Jeg har vært skadet i ett år, og må ha kamptrening for å komme tilbake til den formen jeg var i før jeg ble skadet. Det ser ut som sjansene for spilletid i Tromsø er større enn hva de er her i Vålerenga nå, sier Lange til vif-fotball.no.

- Vet hva han står for

Avtalen innebærer i første omgang at TIL leier Lange fra Vålerenga ut 2008. Men den inneholder også en opsjon vedrørende et mulig kjøp etter sesongen, skriver TIL.no.

- Vi har aldri lagt skjul på at vi kunne tenke oss å få Rune tilbake til Tromsø. Vi vet hva Rune står for og hva han er i stand til å levere på fotballbanen, sier sportsdirektør Morten Kræmer til klubbens hjemmesider.

- Rune er en forsterkning for ethvert lag med ambisjoner når han er frisk og i form. Vi tror at han vil bidra positivt for laget i de resterende kampene, når han får sjansen, tillegger han.

Ringen er sluttet

Lange slutter seg til resten av Tromsø-troppen på lørdag, og han kan spille mot Fredrikstad. Sist Lange spilte for Tromsø, var i perioden 1997 til 2000 - da han var en selvfølgelig toppscorer.

TILBAKE: Rune Lange er her i aksjon for Tromsø, i duell med Rosenborgs Erik Hoftun, i 1999. Nå skal spissen tilbake til Tromsø-klubben. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX
TILBAKE: Rune Lange er her i aksjon for Tromsø, i duell med Rosenborgs Erik Hoftun, i 1999. Nå skal spissen tilbake til Tromsø-klubben. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX Vis mer

Også den gang kom han inn som erstatter for Rushfeldt, som hadde gått til Rosenborg.

Sommeren 2000 forlot Lange sjøl Tromsø, til fordel for tyrkiske Trabzonspor. Han har siden spilt for Club Brugge og Vålerenga, før ringen nå altså sluttes i ishavsbyen.

Rune Lange tilbake til TIL