Rune Pedersen drapstruet

FIFA-dommer Rune Pedersen fikk mandag gjennomgå på Brann-supporternes nettsider. Han ble også drapstruet, melder TV2s nettsider.

Østfoldingen satte sinnene i kok i vestlandsbyen da han søndag ga Sogndal straffe på overtid.

«Rune Pedersen skal dø», lyder en av meldingene fra Brann-supportere. Blant de andre er «til helvete med Rune P.» og «jævla FIFA-dommer».

- Dette tar jeg sterk avstand fra. Slikt skal ikke skje, sier Pedersen, som aldri tidligere har vært ute for noe lignende.

- Jeg har full forståelse for at supportere blir sinte når jeg dømmer straffe til motstanderlaget like før slutt på stillingen 3-3. Men sånt kan jeg ikke ta hensyn til.

Fjernet

Drapstrusselen ble i ettermiddag fjernet fra Brann-supportenes nettsted av webredaktør Per Arne Flatberg.

- Dette var nok litt over kanten, ja. Men slikt synges jo fra norske tribuner også, jeg tror ikke vi skal ta det for alvorlig, sa Flatberg.

På nettsiden ligger også telefonnummeret til Rune Pedersen. Bergenserne oppfordres til å ringe dommeren og skjelle ham ut.

- Så lenge han står oppført i katalogen, synes jeg ikke det er betenkelig, sier Flatberg, som ikke har noe imot at Pedersen får dommerhuden full.

- Så lenge folk avstår fra drapstrusler, må de bare si sin mening.

- Lov å falle lett

Roar Fredriksen innrømmet tidligere i dag at han ikke gjorde mye for å holde seg på beina da straffesituasjonen oppsto.

- Jeg skjermet ballen og fikk en mann i ryggen. Jeg mistet balansen og hjalp nok litt til, sier Fredriksen, men får likevel ikke Rune Pedersen til å snu.

- Jeg dømte riktig. Det er ikke forbudt å falle lett i fotball, sier han. Også tidligere i sommer var dommeren i hardt vær. Den gang mente Brann seg snytt for to straffespark i 0-0-kampen mot Molde.

Pedersen er likevel ikke redd for å vende tilbake til Brann Stadion.

- Jeg har dømt Brann siden 1987, klubben er kanskje den jeg har dømt mest. Dersom jeg blir satt opp på Brann Stadion i høst, tror jeg ikke det vil bli noe problem.

(NTB)