- Rune skal skyte oss til gull

- Rune Lange kan skyte Trabzonspor til seriegull. Ingen tvil! smiler sjefspeider Mithat Haliz. For i natt ble Tromsø og Trabzonspor enige. Nå gjenstår bare Rune Langes personlige kontrakt. Klubbene ble klokka 00.45 i natt enige om salgssummen på 35 millioner kroner.

Avtalen er verdt 40 millioner for Tromsø, fordi Rune Lange har frasagt seg sine ti prosent og hele agenthonoraret er plassert i denne pakka. Tromsø får også 25 prosent av et eventuelt videresalg.

Av de 35 millioner av salgssummen, vil Tromsø sitte igjen med 26 millioner, mens hans tidligere klubber Tromsdalen og Fløya for 4,5 millioner kroner hver.

Det som gjenstår er Langes personelige avtale med Trabzonspor.

- De kjenner kravene til Rune. Hvis disse kravene ikke blir innfridd blir det ingen overgang, sier agent Rune Hauge.

Nå jobber tyrkerne for å få Glimts Bengt Sæternes som spissmakker. Men Bengt måtte vente forgjeves i natt.

Mithat Haliz, som saumfarer Europa for Trabzonspor, har fulgt Rune Lange i lengre tid.

- Det er to år siden jeg så ham første gang. Etter dette har vi overvåket ham nøye. Det er ikke tilfeldig at vi spanderer så mye penger (37 millioner til Tromsø IL - 21 millioner i treårslønn til Lange) på én enkelt spiller, sier Haliz til Dagbladet.

Vil ha tittelen

Nå håper hele den fotballgale byen Trabzon at Lange - og muligens to nordmenn til - skal skyte klubben til sin første ligatittel på 15 år.

- Vi har sjansen nå. Klubben har kjøpt fire talentfulle tyrkiske spillere. Med Rune Lange og én norsk spiss til, samt en defensiv midtbanemann, får vi et kanonlag. Kanskje det nye storlaget i Tyrkia.

- Bedre enn Galatasaray?

- Galatasaray er gode, men en rekke spillere er på hell i karrieren. Hagi, Popescu, Bülent og Ergun er alle gode, men gamle. Nå er det tid for å slå til, mener Haliz.

Trabzonspor brukte søndagen til å vurdere Viking-spissen Rikhardur Dadason og Brann-angriperen Thorstein Helstad. Mithat Haliz feller følgende dom over dem:

- Nicht so gut (ikke så gode).

- Hva med Bengt Sæternes?

- God, smiler Haliz.

Men det var før kampen.

Full skjæring

Rune Lange landet på Bodø lufthavn ved 16.30-tida i går, ledsaget av TIL-leder Gunnar Wilhelmsen og fulgt av et kobbel norske mediafolk.

Et kvarter seinere landet Rune Hauge fra Oslo sammen med Trabzonspors representant.

Stemningen var gemyttlig, men snart braket bråket løs. Først ble Trabzonspor satt på gangen, så forsvant Rune Lange - og etter hvert kom Gunnar Wilhelmsen ut, rød i toppen, og avfyrte følgende salve:

- Nå er det full skjæring her!

Han nektet å si hva som skar seg. Sa bare at Tromsø IL og Trabzonspor hadde kommet til enighet:

- Det er bare ett moment som gjenstår å avklare. Om Rune skal spille tre seriekamper og én cup-kamp i begynnelsen av juli eller om han skal reise til Tyrkia 1. juli. Jeg lar ikke handelen gå i vasken på grunn av de tre kampene, la Wilhelmsen til.

Dette var også situasjonen ved midnatt. Da foregikk det fortsatt forhandling på Diplomaten hotell.

GYLLENT HÅNDTRYKK: Her trykker Rune Lange handa til Trabzonspors Mithat Haliz på Bodø lufthavn i går ettermidag.