Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rune Velta: - Jeg kan ikke være annet enn fornøyd

Beste nordmann på sjuendeplass.

GODKJENT: Velta hoppet 135 og 128 meter. Han lå som nummer ti etter første omgang, men bæringen hoppet seg opp tre plasser i finaleomgangen. Det var hans nest beste plassering denne sesongen. Han ble nummer fire i Kuusamo i november. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
GODKJENT: Velta hoppet 135 og 128 meter. Han lå som nummer ti etter første omgang, men bæringen hoppet seg opp tre plasser i finaleomgangen. Det var hans nest beste plassering denne sesongen. Han ble nummer fire i Kuusamo i november. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Wisla (NTB): Rune Velta ble beste nordmann på sjuendeplass under verdenscuprennet i hopp i polske Wisla.

Velta hoppet 135 og 128 meter. Han lå som nummer ti etter første omgang, men bæringen hoppet seg opp tre plasser i finaleomgangen. Det var hans nest beste plassering denne sesongen. Han ble nummer fire i Kuusamo i november.

- Mitt nest beste resultat denne sesongen, og jeg kan ikke være annet enn kjempefornøyd. I Kuusamo ble jeg nummer fire, men jeg føler at jeg får ting mer til å stemme nå. Jeg har fått utviklet teknikken i bakken og har en fin rytme i hoppene. Dette gir resultater, og det blir spennende framover, sa Velta, som ble nummer tre i tilsvarende renn i fjor.

Landslagstrener Alexander Stöckl er også fornøyd med Lommedalen-hopperens framgang. — Vi har gjort tekniske justeringer med Rune, og dette er forklaringen på at det går mye bedre for ham. I dag var Rune virkelig god, sa østerrikeren.

18-åring vant Opp til vinner Andreas Wellinger fra Tyskland skilte det 8,5 poeng. Wellinger var nummer tre etter første omgang, men 18-åringen tok til slutt karrierens første verdenscupseier.

Hjemmehåpet Kamil Stoch ble slått med 0,9 poeng og ble nummer to, mens tredjeplassen gikk til Michael Hayböck.

Bardal på 9.-plass I fjor gikk Anders Bardal til topps i Wisla. Like bra gikk det ikke for trønderen i torsdagens renn. Han ble nummer ni.

- Anders hadde dårlige forhold i første omgang, men gjorde likevel et bra resultat totalt sett, sa Stöckl.

Polske Jan Ziobro ledet etter første omgang, men måtte til slutt ta til takke med sjetteplass. Daniel André Tande avanserte fra 25.- til 17.-plass, mens Anders Fannemel ble nummer 26.

- Daniel imponerer nok en gang. Det er utrolig sterkt av en junior å bli nummer 15 og 17 i de to siste rennene, mente Stöckl.

Anders Jacobsen (32.-) og Robert Johansson (41.-plass) fikk ikke hoppe finaleomgangen. Tom Hilde kvalifiserte seg ikke til rennet.

(NTB)

Hele Norges coronakart