<strong>STRÅLTE:</strong> Rune Velta leverte et fantastisk hopp i første omgang og fulgte opp i finaleomgangen. Nordmannen er verdensmester! Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
STRÅLTE: Rune Velta leverte et fantastisk hopp i første omgang og fulgte opp i finaleomgangen. Nordmannen er verdensmester! Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Rune Velta har aldri vunnet i verdenscupen - så tok han gull i Falun

- Det føles fantastisk deilig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FALUN/OSLO (Dagbladet): Etter at et fantastisk utgangspunkt ble sikret i den første omgangen, hoppet Rune Velta for gull i finaleomgangen.

Og nordmannen lyktes. Det ble gull for Velta.

Et hopp på 95,5 meter var akkurat nok. Det skilte 0,4 poeng ned til sølvvinner Severin Freund.

- Det var nervepirrende å vente på poengsummen. Det var så vidt jeg klarte å stå på beina, jeg sto og skalv og håpte så inderlig at det skulle være nok.

- Jeg håpet virkelig at det skulle gå, og det gjorde det, smiler Velta til NRK.

- Deilig Triumfen var Veltas første på den største scenen i den internasjonale hoppsporten. 25-åringen står uten verdenscupseier. Han har flere ganger vært nummer to.

- Det føles fantastisk deilig. Det var litt den følelsen jeg satt med også når jeg sto på sletta og ventet på resultatet. I dag håper jeg at jeg er foran ass, og det var jeg. Ble slått ut der og da. Sleit med å stå, så kom gutta og feira, sier en tydelig rørt Velta i mixed etter hoppet.

Resultater normalbakke

1. Rune Velta (Norge)
2. Severin Freund (Tyskland)
3. Stefan Kraft (Østerrike)
4. Roman Koudelka (Tsjekkia)
5. Taku Takeuchi  (Japan)
6. Anders Bardal (Norge)
7. Richard Freitag (Tyskland) 
8. Jan Ziobro (Polen)
9. Anders Fannemel (Norge)
10. Marinus Kraus (Tyskland) 

- Hva er det som gjør at du er så rørt nå?

- Det er at man har jobbet så hardt for noe og endelig klarer man å levere, sier Velta til Dagbladet.

Det var det ingen som så der han landet fjellstøtt og kunne juble for gull etter den nervepirrende ventingen.

<strong>BEST:</strong> Rune Velta ledet etter et glitrende hopp i den første omgangen. Og han fulgte opp også i finaleomgangen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
BEST: Rune Velta ledet etter et glitrende hopp i den første omgangen. Og han fulgte opp også i finaleomgangen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Dermed fulgte turen usedvanlig få opplever. Til de taktfaste jubelropene «Rune, Rune, Rune», ble han løftet opp på podiet hvor nasjonalsangen ble spilt for den nye verdensmesteren.

Der slet Velta med å holde tårene tilbake, men seiersgliset bredte seg da Rikard Nordraaks toner døde ut og hyllesten nok en gang omfavnet 25-åringen.

Freund satte press Tyske Freund satte press på nordmannen med et kjempehopp.

- Jeg skjønner ikke at det går an å trekke stilpoeng på dette hoppet her. Jeg tror ingen i verden er bedre enn Freund når han hopper på sitt beste i en normalbakke, utbrøt NRKs ekspert Johan Remen Evensen like etter tyskerens kjempehopp.

<strong>I TOPPEN:</strong> Anders Bardal hoppet seg opp i finaleomgangen og endte på sjetteplass. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
I TOPPEN: Anders Bardal hoppet seg opp i finaleomgangen og endte på sjetteplass. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Regjerende verdensmester Anders Bardal klemte til og landet på 91,5 meter med tunge vindforhold.

Dermed klatret 32-åringen opp mot pallen, men det ble litt for langt opp til medaljene, og Bardal endte på sjetteplass. 

- Her gjør Bardal sakene sine riktig. Det er ikke mye å utsette på dette hoppet her, og han setter et fantastisk nedslag igjen. Det her var bra, kommenterte NRKs ekspert Johan Remen Evensen etter hoppet. 

God laginnsats Anders Fannemel, som forrige helg satte verdensrekord, måtte lørdag nøye seg med 91 meter i den avgjørende omgangen. Det holdt til niendeplass. 

Anders Jacobsen lå på 18.-plass etter den første omgangen. I finaleomgangen hoppet han en halvmeter kortere og, 89,5 meter holdt til 19.-plass i lørdagens konkurranse.

De norske hopperne hadde et godt utgangspunkt etter den første omgangen. I tillegg til Velta var Anders Bardal (åttendeplass) og Anders Fannemel (niendeplass) topp ti halvveis.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer