<strong>LENGST:</strong> Rune Velta var forhåndskvalifisert, men klinte likevel til med et hopp på 135 meter i kveld. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
LENGST: Rune Velta var forhåndskvalifisert, men klinte likevel til med et hopp på 135 meter i kveld. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Rune Velta tangerte bakkerekorden i kvalifiseringen

Alle de norske klare for storbakkerennet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Alle de norske er klare for rennet i den store bakken i morgen.

Kveldens kvalifisering ble vunnet av tyske Richard Freitag, etter et hopp på 129 meter.

Hoppkvaliken ble utsatt flere ganger på grunn av vind, men klokka 18.30 kom man endelig i gang med kvalifiseringen.

Både Anders Fannemel og Rune Velta var forhåndskvalifisert.

Runel Velta, som er nybakt verdensmester i liten bakke, klinte til med et hopp på 135 meter - og tangerte bakkerekorden. Da satte juryen ned farten, før resten av de forhåndskvalifiserte hopperne satte utfor.

Anders Fannemel landet på 122 meter.

Johann Forfang ble disket fra rennet i normalbakken, men i kveld ble det klart at han er klar for rennet i storbakken. 19-åringen strakk seg ned til 123 meter og endte på en 10. plass.

Anders Bardal har allerede en sølvmedalje fra Falun, etter at han og Velta tok laggull sammen med Maren Lundby og Line Jahr på søndag. I kveldens kvalifisering leverte trønderen ikke noe kjempehopp, men med 122 meter var 32-åringen mer enn nok kvalifisert. Han endte til slutt på en 25. plass.

- Hoppet kjentes ikke så verst ut. Men jeg ble truffet av ei ganske kraftig kule over kulen, så jeg trodde jeg skulle gå ganske langt, men så slapp vinden, og da gjorde jeg ike annet enn å komme meg ned på tryggest mulig vis, sier Bardal til NRK.

Anders Jacobsen fikk beskjed i går kveld om at han er vraket fra hopprennet i den store bakken. Jacobsen har tatt vrakinga tungt, og sier at han vil evaluere etter sesongen om han tar en sesong til eller ikke.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer