Runes lange nese

Avisene Nordlys og Bladet Tromsø taper flere hundretusen kroner på løgnen om Rune Langes skade. Redaktørene går nå sammen om et erstatningskrav.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Rune Lange var spak da han prøvde å forklare seg i går. Han synes det hele er pinlig.

- Ja, dette gikk for langt, innrømmer han.

En samlet norsk presse - inkludert Dagbladet - gikk på Tromsø-guttas aprilsspøk - fredag 31. mars. På treninga spilte Rune Lange alvorlig kneskadet. Lagkaptein, trener, fysioterapeut, sportslig leder og klubbformann bekreftet bekymret «skaden». Bløffen ble ikke avslørt før utpå natta. Da hadde NRK, TV2, radiokanaler og nettutgavene til Aftenposten, VG og Dagbladet for lengst meldt at Lange var skadet.

Så feil kan man ta.

Dyr spøk

Redaktør Yngve Nilssen i Bladet Tromsø (leder for Nordnorsk redaktørforening) og sjefredaktør Jonny Hansen i Nordlys reagerer skarpt mot det de mener er totalt feilslått humor. Bladet Tromsø måtte trykke opp igjen hele opplaget natt til i går. Slikt koster mye penger.

- Jeg synes dette er en dårlig spøk. Vi her i nord har god humor og flirer godt av morsomme innslag. Men det kommer fra hjertet. Dette er amatørmessig framferd av verste slag, sier Nilssen, som anslår kostnadene til Tromsø til mer enn et sekssifret beløp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer