Runes lange nese

Avisene Nordlys og Bladet Tromsø taper flere hundretusen kroner på løgnen om Rune Langes skade. Redaktørene går nå sammen om et erstatningskrav.

Rune Lange var spak da han prøvde å forklare seg i går. Han synes det hele er pinlig.

- Ja, dette gikk for langt, innrømmer han.

En samlet norsk presse - inkludert Dagbladet - gikk på Tromsø-guttas aprilsspøk - fredag 31. mars. På treninga spilte Rune Lange alvorlig kneskadet. Lagkaptein, trener, fysioterapeut, sportslig leder og klubbformann bekreftet bekymret «skaden». Bløffen ble ikke avslørt før utpå natta. Da hadde NRK, TV2, radiokanaler og nettutgavene til Aftenposten, VG og Dagbladet for lengst meldt at Lange var skadet.

Så feil kan man ta.

Dyr spøk

Redaktør Yngve Nilssen i Bladet Tromsø (leder for Nordnorsk redaktørforening) og sjefredaktør Jonny Hansen i Nordlys reagerer skarpt mot det de mener er totalt feilslått humor. Bladet Tromsø måtte trykke opp igjen hele opplaget natt til i går. Slikt koster mye penger.

- Jeg synes dette er en dårlig spøk. Vi her i nord har god humor og flirer godt av morsomme innslag. Men det kommer fra hjertet. Dette er amatørmessig framferd av verste slag, sier Nilssen, som anslår kostnadene til Tromsø til mer enn et sekssifret beløp.

- Det blir såpass. Jeg har snakket med kollega Hansen. Vi vil se på et felles opplegg for å søke erstattet ekstrakostnadene, sier Nilssen, som mener TIL-gutta bør hyre Arthur Arntzen som lærer på et humor-kurs.

- Men de bør ha han ut året. De er så tunglærte at de trenger såpass, sier han.

Naive ledere

Jonny Hanssen i Nordlys (storsponsor for TIL) sier det slik - også på vegne av kollegaen:

- Jeg ønsker ikke å stå fram som en som surmuler.

Men han mislikte at halve lørdagsopplaget ble trykt med en løgn som førstesideoppslag.

- Uansett er det vårt ansvar hva som står på trykk, sier han.

Hanssen er mest irritert på TIL-lederne, som er vant til å omgås media, lot spøken gå for langt.

- Det forbauser meg at velvoksne mennesker kan være så naive, sier han.

sindre.halkjelsvik@dagbladet.no

PINLIG: -Det gikk nok for langt, angrer Rune Lange.