<strong>BRONSE:</strong> Sarah Louise Rung tok Norges første medalje i Paralympics. Foto: Caroline Dokken Wendelborg/ NIF
<div><br></div>
BRONSE: Sarah Louise Rung tok Norges første medalje i Paralympics. Foto: Caroline Dokken Wendelborg/ NIF

Vis mer

Bronse til Sarah Louise Rung

Rung-bronse etter nervepirrende sluttspurt

Norges første medalje i Paralympics

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OSLO / RIO (Dagbladet): Norges første medalje i Paralympics er et faktum. Svømmeren Sarah Louise Rung tok bronse på 200 meter fri.

I forkant av løpet var det mange som håpet på norsk gull, og det med rette. Rung er tross alt regjerende mester.

Rung gikk ganske forsiktig ut, som hun har for vane på distansen. Ved vending 100 meter lå Rung over tre sekunder bak lederkvinnen.

Rung har en sterk sluttspurt, men kinesiske Zhang Li matchet den og vant overlegent på tiden 2:48,33.

Spanske Teresa Perales, som Rung slo i forsøksheatet, sikret sølvet på tiden 2:50,91, 46 hundredeler foran Rung.

Nervepirrende

- Veldig lettet over å ta medalje. Litt skuffet over at det ikke er gull. Det var et sterkt heat, det er fantastiske jenter som tok gull og sølv. Det var det beste jeg kunne i kveld. Nå må jeg bare nullstille, så har jeg seks distanser til, sier en tydelig lettet, fornøyd og litt skuffet Rung i pressesonen etter løpet.

Det ble en nervepirrende millimeterdrama for Rung på slutten.

På de siste femti meterne tok hun mer og mer inn på spanske Perales. Det gikk fra halvannen meter, til en meter, til de fem tidelene som til slutt skilte henne fra bronsen.

- Hvilke følelser gikk gjennom hodet ditt på den siste lengden og de siste meterne?

- Etter første hundre lå jeg for langt bak. Jeg burde ha vært maks halvannen meter bak. De vender et godt stykke foran meg. Jeg et jeg er sterkt på slutten og prøvde å ta inn så mye jeg kunne, men de var sterkere enn jeg trodde, forklarer svømmeren.

Fridag

Rungs neste øvelse er 50 meter butterfly på fredag. Nå venter en rolig dag på den norske svømmeren.

Hun forklarer:

- Jeg skal tilbake hit og svømme på dagen. Så blir det fri på ettermiddagen. Jeg skal tenke gjennom dagens løp. Jeg må tenke gjennom mine sterkeste kvaliteter på en 50 meter butterfly, så må jeg bare lade opp til å konkurrere til lørdagSARAH LOUISE RUNG

* Født 8. oktober 1989

* Norsk handikapsvømmer fra Stavanger.

* Første konkurransedag i Paralympics 8. september, med finaler 8. september, 10. september, 11. september, 12. september, 15. september, 16. september og 17. september.

* I de paralympiske sommerleker i London i 2012 var hun Norges mestvinnende utøver, med to gullmedaljer og to sølvmedaljer. Hun tok gull i 200 meter fri og 50 meter butterfly og sølv i 100 m bryst og 200 m individuell medley.

* Hun har også satt en rekke verdensrekorder, og har vunnet utmerkelsen årets kvinnelige funksjonshemmede utøver seks ganger.

* Rung ble lam fra livet og ned etter en operasjon i 2008.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer