Rung svømte inn til Norges første Paralympics-gull

Parkerte konkurrentene på 200 meter fri.

PARKERTE KONKURRENTENE: Sarah Louise Rung tok et suverent gull på 200 meter fri under Paralympics.Foto: Alastair Grant / AP Photo / NTB Scanpix
PARKERTE KONKURRENTENE: Sarah Louise Rung tok et suverent gull på 200 meter fri under Paralympics.Foto: Alastair Grant / AP Photo / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Svømmeren Sarah Louise Rung parkerte konkurrentene og tok gull på 200 meter fri under Paralympics lørdag. Vinnertiden var 2.49,74.

Dagen etter at hun tok Norges første medalje i lekene med sølv på 200 meter medley, kunne hun juble for klar seier i London-bassenget. Spanske Teresa Perales ble slått med drøye to sekunder, mens bronsevinner Inbal Pezaro fra Israel var ytterligere fire sekunder bak Rung.

Den norske jenta er medaljekandidat i fem øvelser i Paralympics. De første to har endte med gull og sølv, og fortsatt har Rung tre distanser igjen.

Spesiell dag Gullet tok hun på dagen fire år etter at hun ble lam fra livet og ned etter en feilslått operasjon. Derfor var det ekstra spesielt for jenta å nå til topps akkurat lørdag.

- Det er noe jeg har tenkt på lenge. Jeg visste da jeg ble skadd at det var fire år til neste OL, sa 22-åringen til NRK før finaleløpet.

Hun forbedret tiden fra kvalifiseringen, som hun også vant, med 6,5 sekund.

Klausen disket Like bra gikk det ikke for Mina Marie Heyerdahl Klausen, som tidligere lørdag ble diskvalifisert fra 100 meter bryst på grunn av et såkalt «delfinspark».

Klausen lå godt an etter kvalifiseringen på sin favorittdistanse, men den 15-årige svømmeren var for ivrig i starten. Det resulterte i et spark for mye, noe som er ulovlig.

Den norske jenta var fornøyd etter å ha levert en tid som holdt til finaleplass på 100-meteren, men så kom den sure beskjeden om at hun var diskvalifisert.

- Det var nervene. Jeg glemte jo helt undervannstaket da jeg begynte å svømme, og så endte det med at jeg på en måte jukset. Det er veldig fort gjort, sa Klausen til NRK.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer