Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rush av healere

Prolapsrammede Kjetil Strand (25) har fått rundt 20 henvendelser fra eksperter av ymse slag som mener de kan få orden på ryggen hans før VM starter.

STAVANGER (Dagbladet): Alt fra leger, kiropraktorer, fysioterapeuter, muskeleksperter, healere, diverse «mirakeldoktorer» og folk som jobber med tankens kraft har tatt kontakt, og nærmest garanterer å få orden på Strands rygg.

-  Jeg er ikke den typen som tror på healere og slike ting. Dessuten har vi i landslaget et veldig bra støtteapparat som jeg stoler på og forholder meg til. Men det er kjekt at folk har lyst til å hjelpe. Om jeg ikke føler framgang raskt, får jeg sette med ned med vårt medisinske team og høre om de anbefaler noen av de tilbudene vi har fått, sier Kjetil Strand til Dagbladet.

Av henvendelsene stiller han seg mest positiv til å oppsøke en tanke-ekspert.

-  Det er en metode hvor det skal ha positiv effekt å tenke positive tanker.

-  Kan være redningen

Mange av henvendelsene er også rettet til landslagssjef Gunnar Pettersen.

-  Jeg fikk blant annet en telefon midnatt onsdag. Men gutten vil jo bli helt forvirra om vi skal sende ham i øst og vest til forskjellige velmenende folk, sier Pettersen til Dagbladet.

Strand var onsdag til undersøkelser på Ullevål sykehus. Der fikk han en lokalbedøvende sprøyte med kortison, og beskjed om to dagers hvile.

 AVVENTENDE:  Prolapsrammede Kjetil Strand venter med å slå til på noen av alle de velmenende rådene han har fått etter at skaden ble kjent. Foto: Erling Hægeland
AVVENTENDE: Prolapsrammede Kjetil Strand venter med å slå til på noen av alle de velmenende rådene han har fått etter at skaden ble kjent. Foto: Erling Hægeland Vis mer

Om skytteren ikke blir frisk i tide av det opplegget de nå følger, har «GP» ikke noe imot om Strand ønsker å teste ut ett eller to av alle tilbudene som har kommet de siste dagene.

-  Vi kan ikke hoppe på alt. Men redningen kan være at folk bryr seg. Målet vårt er å få Strand frisk, hvem som gjør det er mindre interessant, sier Pettersen.

-  Verre før

Strand er toppscorer på landslaget de to siste sesongene. «GP» har likevel forberedt seg på at storskytteren ikke blir klar i tide. Han vet at skuddkraft uansett er en av styrkene i det norske laget.

I den siste turneringen i Sveits i november hadde Norge forskjellig toppscorer i tre kamper.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media