Rush hjem i natt

En sliten Sigurd Rushfeldt kom hjem til Norge i natt. Benfica klarte ikke å stille den nødvendige bankgarantien på 24 millioner kroner, og Rosenborgs tålmodighet tok slutt.

26-åringen går dermed en usikker framtid i møte:

RBK planlegger framtida uten Sigurd Rushfeldt - og kom i går til enighet med Vålerenga om å kjøpe spissen John Carew som hans erstatter.

Har brutt tre frister

- Ja, vi planlegger videre uten Rushfeldt. Vi vet at han vil ut, og da skal vi være behjelpelige med det, sier Rune Bratseth til Dagbladet.

Benfica har fått forlenget garantifristen tre ganger. Etter å ha brutt samtlige, så ikke RBKs sportsdirektør noen annen utvei enn å be Sigurd Rushfeldt sette seg på flyet hjem til Norge igjen - for å melde seg til tjeneste for RBK.

- Nå måtte vi markere at nok er nok. Vi gidder ikke vente lenger, sier Bratseth.

Dermed måtte Rushfeldt allerede i går kveld pakke bagen og sette seg på kveldsflyet fra Frankfurt, hvor den portugisiske klubben er på treningsleir.

Alt håp er likevel ikke ute. Hvis Benfica stiller bankgarantien innen lørdag 31. juli - som hele tida har vært den siste fristen - slipper Rosenborg spilleren ut av landet igjen.

- Kommer bankgarantien i dag, kan Sigurd reise nedover igjen. Men jeg må innrømme at jeg har liten tro på det, sier Bratseth.

Andre er interessert

Ifølge Bratseth blir det ingen vanskelig oppgave å finne en ny arbeidsgiver for Rushfeldt.

- Flere andre klubber har henvendt seg til oss.

- Hvilke klubber?

- Det ønsker vi ikke å kommentere.

- Kan utfallet nå bli at Sigurd blir i Rosenborg og spiller mesterliga i høst?

- Det har jeg svært liten tro på.

Dagbladet vet at spanske Racing Santander var ute etter Rushfeldt før RBK kom til enighet med Benfica. Og Bratseth bekrefter at en spansk klubb igjen er på banen.

Spiller mot KIL?

Rushfeldts hjemkomst kommer så brått at trener Nils Arne Eggen ikke har tatt standpunkt til om han skal spille seriekampen mot Kongsvinger fredag.

- Dette har vi ikke diskutert, for han er jo solgt! Og det er jo ikke sånn at man kan hoppe inn og ut av Rosenborg-laget.

- Men jeg må si at jeg føler med Sigurd. Dette har vært veldig uheldig, sier Eggen.

HJEM:</B> Profftilværelsen ble kort for Rush. Nå er han tilbake i Norge.