Rush oppgitt over RBK

Sigurd Rushfeldt er matt av rotet rundt Benfica-overgangen, og mener RBK må ta sin del av ansvaret for overgangsfarsen. - Vi tar ikke sjølkritikk, fnyser Nils Arne Eggen.

I går fikk Rosenborg siste faks fra Benfica: «Vi har ikke penger, og vi ønsker både spiller og klubb lykke til videre.» Det betyr at Rushfeldt reiser til spanske Racing Santander i løpet av helga.

Rushfeldt er forsiktig i sine antydninger, men det er åpenbart at finnmarkingen ikke er fornøyd med Rosenborgs disposisjoner i Benfica-handelen.

- Både jeg og Rosenborg burde ha lært noe av dette. Det bør ikke skje igjen, sier Rushfeldt til Dagbladet.

- Hva mener du konkret med det?

- Alle parter vet at dette har tatt altfor lang tid.

Ikke sjølkritikk

Nils Arne Eggen kjøper ikke argumentene til sin gamle storscorer.

- Vi kan ikke ta sjølkritikk på dette. Det var Sigurd sjøl som ville bort. Vi ville da ikke selge han, vi. Det tror jeg han skjønner sjøl, sier Eggen til Dagbladet.

- Dere kunne vel ha gjort noe annerledes?

- Jeg skjønner ikke hva vi kunne ha undersøkt. Vi skrev kontrakter der Benfica sa de skulle oppfylle bankgarantier. Det er ikke vår feil at de ikke greier å oppfylle vilkårene de sjøl har skrevet under på.

- Har dere lært noe av dette?

- Ja, man lærer jo alltid noe, og dette er jo en sak for seg sjøl.

Ikke G7

Eggen trekker storpolitiske paralleller for å forklare noe av det han har lært.

- Dette har lært oss noe om det desperate mellomsjiktet i europeisk fotball. Benfica tror de må kjøpe seg til suksess, men det kan de ikke. Verken Benfica eller Portugal hører dessuten til fotballens G7, hvis du skjønner hva jeg mener, sier han.

Rushfeldt håpet i det lengste på å spille for Benfica, men er tilfreds med at spanske Racing Santander nå blir hans nye arbeidsgiver.

- De har lovet meg de samme lønnsbetingelsene, så det ser jeg lyst på, sier han.

Råd av Grodås

Frode Grodås spilte for Racing Santander i vår, og den tidligere landslagskeeperen har rådet Rushfeldt til å si ja til klubben.

- Grodås sa mye positivt om Santander. Det viktigste er likevel at de virkelig ønsker å satse på meg. Den spanske ligaen er dessuten bedre enn den portugisiske. Jeg synes det ser bra ut, sier Rushfeldt.

- Men de siste ukene har vært tunge?

- Jeg vil ikke klage og syte. Nå har ting ordnet seg, og det er det viktigste. Men det har tatt litt for lang tid.

<B>SKILLER LAG:</B> Benefica-overgangen gikk i vasken. Nå reiser Sigurd Rushfeld til Racing Santander.