«Rush» vil ha ro

TRONDHEIM (Dagbladet): I går ettermiddag gjorde Sigurd Rushfeldt sitt siste intervju før kampen mot Inter Bratislava. Han vil ha ro til å forberede seg til den viktige kvalifiseringen til Champions League.

Rosenborg-spillerne er vanligvis lette å få i tale. De stiller velvillig opp for så vel presse som supportere. Rushfeldts selvpålagte taushet er derfor en sjeldenhet.

- Det har vært mye mas siden jeg kom tilbake fra Spania. Jeg var forberedt på at det ville bli litt mediekjør i starten, men håper det er over nå, sier den hjemvendte spissen.

Han tok seg tid til en liten prat med Dagbladet rett etter gårsdagens trening, før han satte på seg munnkurven.

- Jeg synes det er viktig å få ro, og sier nei til flere intervjuer nå. Etter dette er det stopp.

Viktig oppgjør

«Rush» er fullt klar over hvor viktig onsdagens borteoppgjør mot Inter Bratislava er.

- Det er Mesterligaen som betyr noe, så det er uhyre viktig at vi greier å kvalifisere oss. Men det blir helt sikkert ingen lett oppgave, sier Rushfeldt.

Han har ikke selv sett onsdagens motstander, men regner med at Inter Bratislava spiller gjerrig og kynisk fotball.

- Føler du forventningspresset?

- Det er klart det er et press, men jeg tror de fleste vet hva jeg er god for. Jeg får bare prøve å gjøre så godt jeg kan.

- Du koster Rosenborg mye penger?

- Ja, men sånn er det i internasjonal fotball i dag. Jeg kan ikke gå rundt og tenke på det, men heller stå på den tida jeg er her, sier Rushfeldt.

Håper på opptur

Han opplever det ikke som et nederlag å komme tilbake til Lerkendal, uten å ha hatt noen stor suksess i Racing Santander.

- Jeg må spille fotball, og da blir det sånn. Hvis vi greier å kvalifisere oss til Mesterligaen, kan dette bli en opptur, sier Sigurd Rushfeldt.

Med hattrick i den første kampen etter hjemkomsten, har han iallfall fått en usedvanlig god start. Den gamle pengekrangelen med RBK er også glemt, eller som en publikummer sa det etter Rushfeldts tredje scoring mot Moss:

- Du e' tilgitt, Sigurd. Vi e' itj langsint!

<B>STRESSES AV PRESSEN:</B> Sigurd Rushfeldt forbereder seg på to tøffe møter med Inter Bratislava, men håper på oppturen som en kvalifisering til Mesterligaen vil gi.