«Rush» vil vekk

STAVANGER (Dagbladet): Viking-Rosenborg 0-2. - Å score er det beste jeg kan gjøre for å bli proff i utlandet, sier RBKs målmaskin, etter sitt 11. mål for sesongen.

Rushfeldt topper scoringslista i Tippeligaen, som han pleier. 11 mål etter at en tredel av serien er unnagjort.

- Jeg vil si det er over pari. Klarer jeg å holde dette snittet, blir jeg godt fornøyd, sier «Rush».

Og legger ikke skjul på at det å putte baller i nettet er beste måten å bli utenlandsproff på.

- Jeg ble skuffet da Marseille-salget gikk i vasken, men gidder ikke å bruke mer energi på det nå. Jeg vil fortsatt til utlandet, og den beste måten å oppnå det på, er å fortsette å spille bra, sier målkongen.

Hans førsteomgang i går var god. Rushfeldt starter riktig, er god i mottaket, skaper seg plass med styrke og teknikk - og kommer til avslutninger. Den beste kom etter 18 minutter, da stjernespissen snek seg inn bak Viking-forsvaret og stupte inn 1-0. Den scoringen tok mye av luven fra et stavangerlag som åpnet aggressivt, men som ble effektivt straffet av Rosenborg-maskinen.

- Vi gjorde ingen toppkamp, men spilte smart. Vi lot Viking få føringen, men sørget for å score på sjansene våre, sier Bent Skammelsrud.

Men for hvert mål Rushfeldt scorer, får sportsdirektør Rune Bratseth en ny grunn til å tviholde på måltyven sin.

- Hvor viktig er han for RBK, Bratseth?

- 11 mål, du trenger ikke si noe mer. Akkurat så viktig er han for oss, sier Bratseth, som likevel ikke utelukker at toppscoreren kan være forsvunnet før sesongen er omme.

- Har Marseille-saken fått et etterspill?

- Den saken er ute av verden. Vi har et uproblematisk forhold til at han vil til utlandet, sier Bratseth.

<B>FRYKTET OG ØNSKET:</B> Sigurd Rushfeldt score mål på bestilling for RBK. Men aller helst håper han å forlate klubben.