Rushfeldt aner ikke når han er tilbake

Fikk MR-svar - må holde seg i ro.

OPPTRENINGSPERIODE: Sigurd Rushfeldt har pådratt seg en overbelastning på baksiden av leggen. Foto: ARNT E. FOLVIK
OPPTRENINGSPERIODE: Sigurd Rushfeldt har pådratt seg en overbelastning på baksiden av leggen. Foto: ARNT E. FOLVIKVis mer

|||(Dagbladet.no) De siste dagene har det hersket stor frykt i Norges nordligste eliteserieby for at Sigurd Rushfeldt (36) må legge opp som fotballspiller.

Tromsø-spissen har slitt med å bli kvitt leggproblemene sine - og han sa selv at han i verste fall kan bli nødt til å legge opp.

I går var mannen med nest flest toppseriemål (150 scoringer for Tromsø og Rosenborg) i Norge til MR-undersøkelse og finnmarkingen fikk svarene i ettermiddag.

TIL skriver på sin hjemmeside i ettermiddag at Rushfeldt har pådratt seg en overbelastningstilstand på baksiden av leggen. Nå må han holde seg i ro og så starte en gradvis opptrening. Det medisinske støtteapparatet håper at han kan bli helt kvitt problemet, men det er ikke mulig å fastslå når han vil være tilbake.

— I øyeblikket må jeg jo innrømme at jeg er bekymret. Jeg har aldri pleid å være plaget med skader før. Når jeg nå for tredje gang på kort tid opplever skade i leggen, så er dette noe jeg ikke er vant til. Jeg har jo sagt at jeg vurderer å spille til og med 2010-sesongen. Men da har jeg forutsatt at jeg holder meg skadefri. Dersom jeg ikke får være frisk, men skal gå plaget med dette i lang tid, må jeg ta forlengelsen av karrieren opp til ny vurdering, sa storscoreren til TIL.no i går.

Da Dagbladet snakket med TIL-lege Paul W. Hansen i går, var ikke han like pessimistisk som Rushfeldt - men han understreket at det viktigste nå er å skynde seg langsomt.

Dagens MR-svar var oppløftende i den forstand at det ikke er påvist noen alvorlig skade, men samtidig er det usikkert når Rushfeldt vil være tilbake. Etter det Dagbladet erfarer vil det likevel ikke være aktuelt for Rushfeldt å legge opp nå, selv om han går en tung opptreningsperiode i møte.