Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rushfeldt åpner for raskere TIL-retur

Betenkt etter Tromsøs skrekkåpning.

(Dagbladet.no): Tromsø står med null poeng etter de fire første kampene i Tippeligaen. Situasjonen blir ikke lysere av at tapene har kommet mot lag som er forventet å kjempe mot nedrykk - Molde, Stabæk, Sandefjord og Ham-Kam.

I Wien sitter en norsk landslagsspiss og bekymrer seg. Sigurd Rushfeldt skal etter planen ankomme Tromsø 3. juli - og spille sin første seriekamp mot Vålerenga 16. juli.

På Dagbladet.nos spørsmål er han ikke kategorisk avvisende til tanken om å komme tidligere.

- Jeg håper det snur, så jeg slipper å tenke i de baner. Jeg hadde håpet å kunne ta en ferie, og slappe litt av. I tillegg er det en del praktiske ting som også må ordnes.

- Men kan du overtales?

- De kan kanskje klare å overtale meg, men jeg har egentlig ikke tenkt på det før du tok det opp. Uansett kan jeg tidligst spille i juni (da går kontrakten med Austria Wien ut, journ.anm.), og ville vel ikke rukket mer enn to kamper, sier Rushfeldt til Dagbladet.no.

Bekymret

Men to kamper kan som kjent gi seks poeng - og de kan fort bli helt avgjørende mot slutten av sesongen om Tromsø ikke snart viser bedre takter. Rushfeldt snakker jevnlig med Ivar Morten Normark, Steinar Nilsen og de andre rundt TIL - men en raskere retur enn først planlagt har altså ikke vært et tema så langt.

BETENKT: Sigurd Rushfeldt innrømmer at han er betenkt over TILs svake resultater i Tippeligaen. Overfor Dagbladet.no utelukker han ikke at han kan overtales til å ankomme Tromsø tidligere enn planlagt. Det hadde sikkert Ole Martin Årst (t.h.) og Steinar Nilsen vært glade for. Foto: SCANPIX
BETENKT: Sigurd Rushfeldt innrømmer at han er betenkt over TILs svake resultater i Tippeligaen. Overfor Dagbladet.no utelukker han ikke at han kan overtales til å ankomme Tromsø tidligere enn planlagt. Det hadde sikkert Ole Martin Årst (t.h.) og Steinar Nilsen vært glade for. Foto: SCANPIX Vis mer

Sportslig leder Steinar Nilsen sier det først og fremst skyldes respekt for Rushfeldt og hans familie.

- Det har ikke vært diskutert, fordi vi vil oppfylle Sigurds ønske i avtalen vi gjorde.

- Hva slags ønske?

- Det går på familie og ferie. Men om Sigurd selv skulle være positiv, kan det bli aktuelt både å hente ham tidligere enn antatt - og å hente flere spillere. Men vi er ikke blant klubbene som går over lik, sier Steinar Nilsen til Dagbladet.no. 

Rushfeldt selv har ikke sett noen av Tromsøs kamper på TV, men innrømmer at den dårlige sesongstarten bekymrer ham.

- Ja, det er klart jeg blir litt betenkt. Jeg er betenkt i forhold til resultatene, men ikke i forhold til å komme tilbake.

Ingen frelser

- Tror du folk regner med at motgangen snur når du kommer?

Rushfeldt åpner for raskere TIL-retur

- Jeg håper ingen ser på meg som noen frelser. For det første skal Tromsø spille mange kamper før jeg kommer, og snuoperasjonen må begynne nå. Ting snus ikke ved at én person kommer på laget, mener Rushfeldt.

Han liker dårlig tanken på å måtte spille med kniven på strupen i hver kamp utover høsten.

- Det er stor forskjell på å komme til et lag i motgang, kontra et i medgang. Jeg håper å slippe unna nedrykksjag, for da blir hver kamp et stress. Det er fortsatt litt tidlig å krisemaksimere, men de neste kampene vil gi en god pekepinn. Jeg kan bare håpe, sier Rushfeldt.

•Din mening: Bør TIL forsøke å hente hjem Rushfeldt tidligere enn planlagt?

<B>SLITER:</B> Ivar Morten Normark har hatt en vond start på sesongen og står uten poeng etter de fire første kampene.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling