Rushfeldt-avtale i boks

I formiddag ble det endelig klart at Sigurd Rushfeldt er klar for spill i Rosenborg.

I utgangspunktet var Rosenborg og Racing Santander enige om den økonomiske delen av avtalen allerede i går. Men seint på kvelden ble klart at den spanske klubben plutselig ville ha enda mer penger for å låne ut Rushfeldt i de fire månedene.

- Overgangspapirene ble undertegna i går. Men det var et par småting av økonomisk art i kontrakten som var uklare, ja. De er nå oppklart, sier en lettet sportsdirektør i Rosenborg, Rune Bratseth, til Dagbladet.no. Utlånsavtalen ble beseglet med kakespising på Brakka, klubblokalet til Trondheims-klubben.

Spillerklar

Med avtalen i havn er Rushfeldt spillerklar allerede til lørdagens kamp mot Moss på Lerkendal. Bratseth sier at nordmannen også vil bli klar for Mesterliga-spill.

Fristen for påmelding av spillere til Champions League er ved midnatt torsdag kveld. Siden papirene først må gjennom papirmøllene til NFF og UEFA hadde Rosenborg satt av tirsdag formiddag som frist. En stund så det ut til at forsinkelsene i Spania skulle sørge for at Rusfeldt ikke ble klar i tide.

- Festen er i gang, sier Bratseth.

Forlenget

I går tidlig trodde alle at det bare var formaliteter som sto igjen. Leiebetingelsene var at Rushfeldt fikk beholde lønna han fikk i Racing Santander.

Så seinere på dagen ville spanjolene ha nordmannen til å forlenge kontrakten med Racing med ett år, fram til sommeren 2003. Rushfeldt ble svært sint, men gikk likevel med på de nye kravene.

Rosenborg må betale rundt to millioner kroner i lønn til Sigurd Rushfeldt for de fire månedene han er i klubben. Det tilsvarer lønna hans i Spania.