Rushfeldt byttet ut Liverpool med Chelsea

Har fått «djevelsk mye tyn».

INGEN ROSER FOR SUPPORTERBYTTET: Sigurd Rushfeldt sier både Liverpool- og Chelsea-fans reagerer på at han har takket farvel til Liverpool fra sofaen. Her får han blomster som takk for innsatsen i Tromsø. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix
INGEN ROSER FOR SUPPORTERBYTTET: Sigurd Rushfeldt sier både Liverpool- og Chelsea-fans reagerer på at han har takket farvel til Liverpool fra sofaen. Her får han blomster som takk for innsatsen i Tromsø. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / ScanpixVis mer

(Dagbladet): Du må gjerne bytte jobb, bil, hund, hus og hytte.

Skift til og med ut kona. Men aldri bytt lag.

Sigurd Rushfeldt bryr seg ikke om denne uskrevne regelen blant fotballsupportere. 39-åringen har gått fra rødt til blått.

Djevelsk mye tyn I et intervju med Nordlys forteller mannnen med 172 toppseriemål at han var Liverpool-supporter helt fram til 2007.

Da begynte den den tidligere Racing Santander- og Austria Wien-proffen plutselig å holde med Chelsea. Det er han selvsagt blitt hudfletta for.

- Huff. Ja, altså: Jeg har jo gjort en dødssynd og gått fra Liverpool til Chelsea. Og dette har jeg fått djevelsk mye tyn for. Og det kommer jeg nok alltid til å få. Det syke er at jeg får akkurat like mye tyn fra Chelsea-folk, som jeg får fra Liverpool-leiren, sier Rushfeldt til lokalavisa.

Han startet tippeligakarrieren i 1992, da hadde han allerede jublet for Kevin Keegan og Ian Rush i røde drakter i åresvis. Så fikk han møte heltene på banen.

Bedre enn Liverpool - På nittitallet spilte jeg flere kamper mot dem for både TIL, RBK og landslaget, og da var jo halve Liverpool nordmenn. Og vi var bedre enn dem. Da mistet de litt av glansen for meg, og kjærlighetsforholdet til dem kom aldri tilbake. Det var trøbbel for ti år siden, men for fem år siden gjorde jeg det slutt, sier eks-toppscoreren til Nordlys.

Rushfeldt sier han aldri har vært på Stamford Bridge og sett blåtrøyene - som for øyeblikket står uten manager.

TORRES-IRRITASJON: Sigurd Rushfeldt byttet fra blått til rødt for fem år siden, og mener han skulle scoret flere mål for Chelsea enn superfloppen Fernando Torres (t.v). Foto: AP/Bogdan Maran
TORRES-IRRITASJON: Sigurd Rushfeldt byttet fra blått til rødt for fem år siden, og mener han skulle scoret flere mål for Chelsea enn superfloppen Fernando Torres (t.v). Foto: AP/Bogdan Maran Vis mer

Intervjuet ble gjort før André Villas-Boas fikk sparken, men Rush foreslår at Trond Sollied kan overta hans favorittklubb siden Nils Arne Eggen har gitt seg som trener.

Og når det gjelder spillere ser han gjerne også Fernando Torres ut døra i Vest-London. Spania-spissen med måltørke tilbake til oktober bare irriterer Rushfeldt.

- Torres vil vi ikke ha, og vi må ta en spiss, så da sier jeg (Sergio) Aguero, som jeg til og med sa at måtte gå til Chelsea før han gikk til City, sier Rushfeldt til avisa.

Rushfeldt besvarte ikke Dagbladets henvendelse i formidddag.