Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rushfeldt fortsetter jakten på scoringsrekorden

Tromsø slo Kongsvinger, som fortsatt har null poeng.

MÅLJEGER: TILs Sigurd Rushfeldt (t.h.) i kamp med KILs Bobbie Friberg Da Cruz. Rushfeldt avgjorde kampen med en klassisk heading.
Foto: Kyrre Lien / Scanpix
MÅLJEGER: TILs Sigurd Rushfeldt (t.h.) i kamp med KILs Bobbie Friberg Da Cruz. Rushfeldt avgjorde kampen med en klassisk heading. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Tromsø - Kongsvinger 1-0.

Kongsvinger sto med ni Tippeliga-kamper på rad uten borteseier før møtet med Tromsø i kveld, og var egentlig aldri i nærheten av å unngå den tiende på Alfheim.

Tromsø var langt fra noe fyrverkeri selv, men den aldrende måljeger Sigurd Rushfeldts kraftfulle hodestøt i andreomgang var nok til for å fikse tre poeng på hjemmebane.

Rushfeldt laget sitt 18. mål mot Kongsvinger. Det til tross for at hedmarkingene ikke har spilt i eliteserien siden 1999.

— Det er vel tilfeldig at jeg har scoret så mye mot akkurat Kongsvinger. Vi vant fortjent selv om vi ikke skapte så mange sjanser. Det mangler litt på den siste tredelen av banen, fastslår Rushfeldt overfor NTB.

Ingen sjanser mot
Sigurd Rushfeldt har allerede to scoringer denne sesongen, og trenger nå ti til for å true Harald Brattbakks scoringsrecord.

- Vi er dominante, og gir ikke fra oss en mulighet på 90 minutter, oppsummerer TIL-trener Per Mathias Høgmo overfor TV 2.

- Vi har mye ungt og spennende utpå der i dag, utfordringen vår er å skaffe flere målsjanser, å utnytte det spillemessige overtaket til å komme til muligheter. Men dette er en kamp vi skal vinne, og vi tar tre poeng, sier Høgmo.

Kongsvinger på sin side står fortsatt med null tippeligapoeng.

- Jeg synes førsteomgangen var relativt åpen, men så får vi en tidlig scoring mot etter pause. Vi klarer å skaffe et visst trøkk mot slutten, men dessverre ikke målet, sier trener Trond Amundsen.

- Er dere gode nok for Tippeligaen?

- Det er uheldig å ikke ha poeng etter tre kamper, men vi har spilt tre ganske jevne kamper. Vi må utvikle oss til å bli enda råere i visse situasjoner, så kommer poengene, sier Amundsen.

Traff tverrliggeren
Førsteomgangen på Alfheim var sjansefattig, men Tromsø kom nærmest nettkjenning etter et knapt kvarter.

Hans Åge Yndestad ble spilt fri på høyrekanten, innlegget mot Mads Reginiussen var bra, men vingens heading smalt i treverket bak Thomas Myhre.

Kongsvinger hadde så vidt et skudd mot mål før hvilen, men var farlige like etter pausen.

Rush med hodet
Mame Niang har sløst mye under karrierestarten i Kongsvinger, men skuddet hans etter 50 minutter satte Sead Ramovic på prøve - uten å overliste målvakten.

I stedet skulle Tromsø ta ledelsen like etter.

Evigunge Sigurd Rushfeldt jager fortsatt Harald Martin Brattbakks scoringsrekord, og ledermålet mot Kongsvinger var av den typen han har en skokk av fra før.

Ruben Yttergård Jenssen slo corneren fra høyre, Rushfeldt var utilnærmelig i duellen like foran mål, og stanget ballen i nettet fra kloss hold.

Kongsvinger klarte aldri å svare med noen virkelig sluttspurt, tross et lite overtak mot slutten, og strengt tatt var Tromsø nærmere et andremål enn KIL var utlikning.

PS! En ekstra strek i regningen for Kongsvinger var det at Vidar Riseth måtte hinke av banen tidlig i andre omgang, med tydelige smerter.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!