Rushfeldt har fått tilbake lysten på landslaget

- Var lei for et år siden.

(Dagbladet.no): For elleve måneder siden sa Sigurd Rushfeldt at han regnet seg som ferdig på landslaget.

I går var Åge Hareide på tråden til Tromsø-spissen og spurte om han ville være med mot Bosnia. Svaret var positivt. Så hva har endret seg siden november i fjor?

- Jeg var litt lei for ett år siden. Jeg spilte lite, og følte at jeg hadde vært på reisefot i sju år. Jeg var litt utbrent nesten, sier Rushfeldt til Dagbladet.no.

Men etter et år «hjemme» i Norge og Tromsø har vadsøværingen fått nytt overskudd.

- Nå er lysta tilbake, sier han.

- Har fungert utmerket

Med John Carew ute med skade, kan Rushfeldt være et aktuelt alternativ alene på topp for Norge mot Bosnia.

- Han har spilt ensom spiss i 4-3-3 og fungert utmerket, særlig i Rosenborg, sa Åge Hareide da han presenterte troppen sin i dag.

LYST IGJEN: Sigurd Rushfeldt er klar for nye scoringer med flagget på brystet. Her feirer han etter å ha scoret kampens eneste mål mot Moldova på Ullevaal 8. oktober 2005. Foto: Scanpix
LYST IGJEN: Sigurd Rushfeldt er klar for nye scoringer med flagget på brystet. Her feirer han etter å ha scoret kampens eneste mål mot Moldova på Ullevaal 8. oktober 2005. Foto: Scanpix Vis mer

Hareide snakket også om at det kan være aktuelt å bytte spiss ettersom hvordan kampen utvikler seg, og det kunne høres ut som han først og fremst vurderer Rushfeldt som innbytter.

- I en kamp med mye trøkk og lite bakrom, kan Sigurd løse det for oss, sier Hareide.

Rushfeldt fyller 35 år i desember, og kommer til å vurdere om karrieren skal fortsette etter at Tippeliga-sesongen er over. I helga sa han at mulig europacupspill med Tromsø kan være en faktor som kan få ham til å fortsette.

Han er mer tvilende til om landslagsspill blir tatt med i vurderingen.

- Jeg tror først og fremst dette er snakk om et vikariat ettersom John (Carew) er ute, sier Rushfeldt.

Klar for å spille

Rushfeldt har ikke fått noen indikasjoner på om han er aktuell fra start, eller om Hareide først og fremst vurderer ham som innbytter.

- Vi får bare se. Det er flere gode spisser. Men når jeg er med i troppen, er jeg klar for å spille, sier han.

Rushfeldt har fått tilbake lysten på landslaget

Rushfeldt har fulgt landslagets siste kamper, og har likt det han har sett.

- Det har vært veldig bra. Gode resultater og godt spill. Jeg vet ikke om det er så mye som er annerledes siden jeg var der sist, men det har bikket vår vei og Norge har scoret mye mål. Det offensive spillet har hevet seg et hakk, mener Rushfeldt.