Rushfeldt har gitt opp

TRONDHEIM (Dagbladet): Rosenborg- Stabæk 2-1. I går kveld så spanske Real Sociedad Sigurd Rushfeldt score to og øke Tippeliga-totalen til 13 mål på 11 kamper.

Det er lett å bli fristet av sånt. Og derfor kommer spørsmålet: Hvor mye er spanjolene villige til å betale? Og: Hvor mye over 20 millioner er riktig pris for Sigurd Rushfeldt?

- Det eneste vi vet om Real Sociedads interesse er at de sendte en oss en faks og ba om billetter. Det fikk de, sier RBK-direktør Rune Bratseth. - Og hva som er riktig pris for Sigurd har vi ikke disktutert.

Men:

- Det er ikke 20 millioner.

- En pris må dere jo ha?

- Jada, men vi kan jo ikke gå ut og si det. Da er jo alt kjørt. Men vi selger Sigurd for riktig pris til riktig tid. Det har vi forpliktet oss til - dessverre.

Sigurd Rushfeldt løftet ikke på mer enn et halvt øyelokk da Dagbladet fortalte ham om spanjolene på tribunen.

- Ukjent for meg, sier Sigurd - jeg har spilt med proffrykter i fem år nå, så det er ikke lenger noe jeg bryr meg om. Men da jeg var 20 år tenkte jeg på det - det var liksom mer stas da. Slik det er nå har jeg nærmest innsettt at jeg blir i Rosenborg til etter at vi er slått ut av Mesterligaen.

Uenige om tolkningen

Men Sigurd Rushfeldt liker det ikke. Sjøl om han scorer oftere enn noen gang før i karrieren, så er han skuffet over Rosenborgs stahet når det gjelder tolkningen av den kontrakten han skrev under i mars.

For der står det at Rosenborg skal innlede forhandlinger ved et bud maken til det Marseille ga på 20 millioner kroner.

Men:

Det står ikke et ord om at han skal selges for den prisen.

- Det ligger en del føringer i det faktum at vi ble enige om 20 millioner, sier Sigurd Rushfeldt.

- Det betyr i hvert fall at jeg ikke skal selges for 30. For hadde det vært saken, så hadde vi skrevet det den gangen jeg undertegnet. Alt annet blir feil.

- Hva mener du er riktig pris?

- Jeg blir glad hvis Rosenborg får 200 millioner kroner for meg. Men det er ikke det som er poenget. Og derfor er jeg skuffet over den behandlingen jeg får. Hvis jeg ikke hadde skrevet under, kunne jeg begynt forhandlinger med akkurat den klubben jeg vil 1. juli.

- Er det vanskelig å forholde seg til RBK-ledelsen?

- Neida, det er ikke noe uvennskap. Jeg snakker stort sett bare med Rune Bratseth. Og han har en jobb å gjøre, så jeg går ikke rundt og er sur på RBK.

Og:

- Jeg kan jo ikke streike, heller.

Skjønner Frode Olsen

- Frode Olsen sykmeldte seg?

- Ja, og det er en reaksjon jeg skjønner meget godt. Spesielt hvis Frode har en muntlig avtale om at han kan gå for fem eller ti millioner. For når avtaler ikke blir holdt - muntlige eller skriftlige - så har norsk fotball fått et stort problem.

- Men du sykmelder deg ikke?

- Nei, jeg tenker bare på å gjøre det bra jeg. Det er viktig at jeg klarer å holde koken oppe.

  • Sigurd Rushfeldts 1-0 het Jan Derek Sørensen helt til ballen passerte målstreken. Det var praktfullt vingspill. Men da Rush ikke klarte å dytte inn sine beste muligheter kom Stabæk tilbake. Ved Thomas Finstad ni minutter før slutt.

- Han Sigurd er en profesjonell målscorer, sier Nils Arne Eggen om matchvinneren. Som ble akkurat det - på en corner med fire minutter hengende på klokka. Og hadde ikke Real Sociedad sett det til da, så fikk de det med teskje. Fra Rushfeldts hode.

TOMMELEN NED:<(b> To ganger fikk Sigurd Rushfeldt ballen i nettet, men noen proffkontrakt vil ikke RBK at han skal få.