Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rushfeldt kjenner ankelskaden

STAVANGER (Dagbladet): Viking- Rosenborg 0- 1. - Det var tungt å komme tilbake, sier Sigurd Rushfeldt. Ei knapp uke før seriestart er fjorårets toppscorer langt unna toppformen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rushfeldt vil selvfølgelig lage flere Tippeliga-mål enn noen andre, slik han gjorde det i fjor og i forfjor. Men mot Viking i går var det ikke mye ved RBK-spissen som minnet om en scoringsmaskin.

- Det var tungt, sa en tydelig sliten Rushfeldt etter kampen.

Det er nesten fire måneder siden han opererte ankelen, likevel gjør det fortsatt vondt når den belastes for hardt. Og på en bløt og tung grasmatte i Stavanger, fikk ankelen en vanskelig dag på jobb.

- Jeg kjente skaden. Må nok bruke noen kamper på å komme i form, sier Rushfeldt.

Og legger til:

- Det er ikke nå det gjelder. Vi har ennå ei uke på oss, sier spissen.

Tannløst

Rettelse: Fem dager. Og det er langt fra nok for Rushfeldt, som selv innser at scoringsrushet kan være et stykke unna.

- Hvor langt unna formen er du?

- Vet ikke. Men nå skal jeg trene hardt og spille kamper, så kommer vel målene etter hvert, sier Sigurd Rushfeldt.

I går ble han pakket godt inn av et kompakt Viking-forsvar. Egentlig var finnmarkingen bare målfarlig én gang i løpet av 90 minutter. Det var i første omgang, da en ball fra hans hode traff treverket helt oppe i krysset.

  • Rosenborg var tannløse i angrep i det meste av kampens første 60 minutter. Og scoring ble det ikke før Viking-spilleren Thomas Pereira satte ballen i eget mål, tre minutter før slutt.

Flaks

- Det mangler mye i angrepsspillet vårt i dag. Viking var det beste laget og det var flaks at vi vant, sier Bent Skammelsrud. Han gikk av banen med en skade. Men Nils Arne Eggen regner med å ha både ham, Rushfeldt og Totto Dahlum på banen i serieåpningen.

- Siste halvtimen av kampen var bra for vår del, sier Eggen, som ikke vil være med på at RBK ligger etter skjema foran serieåpningen.

- Vi har vært ujevne, men bare tapt én kamp i vinter. Det var mot Gent, og da lå alle spillerne syke etterpå. Mini og André (Bergdølmo) er i full trening, og Rushfeldt trenger bare kamptrening.

- Vent og se når poengene blir delt ut, sier Eggen.

TUNGT: Sigurd Rushfeldt sliter med å komme tilbake etter skadeavbrekket. Rush er et godt stykke unna go'formen.