Rushfeldt klar for RBK

Sigurd Rushfeldt har forlenget kontrakten med Racing Santander og blir dermed utlånt til Rosenborg. - Jeg reiser til Trondheim i morgen, sier Rushfeldt til Dagbladet.no.

I dag tidlig trodde alle bare de siste formalitetene sto igjen før Rushfeldt på nytt var RBK-spiss. Begge klubbene er enige om leiebetingelsene, og Rushfeldt fikk beholde profflønna fra Primera Liga i Trondheim.

Men i går fikk Rushfeldt seg en overraskelse: Racing Santander vil ha nordmannen til å forlenge kontrakten sin med ett år, fram til sommeren 2003, før han fikk spille i Tippeligaen igjen.

Først steilet Rushfeldt voldsomt, før han i ettermiddag forlenget kontrakten med spanjolene. Dermed kunne Rosenborg sende papirene som også gjør finnmarkingen klar til Champions League.

Uteleieperiode: Fire måneder.

- Alt går bra nå. Jeg har akseptert å forlenge kontrakten, sier Rushfeldt.

- Hvorfor? Du sa nei tidligere i dag.

- Jeg har fått inn diverse ting i kontrakten som gjør at jeg er fornøyd. Nå er alt ryddet av veien.

RBK-direktør Rune Bratseth bekreftet overfor Dagbladet.no tidligere i dag at hele utlånet kunne gått i vasken dersom Rushfeldt og spanjolene ikke ble enige. Bratseth hadde også forståelse for at Santander ikke ville miste Rushfeldt gratis om to år.

- Jeg skjønner også problemet deres, men jeg synes fortsatt det var rart at de kom med det etter at alle var enige om utlånet, sier Rushfeldt.

Nå gjenstår bare litt pakking og reising før Rushfeldt kan dra på seg RBK-trøya. Flyet letter i morgen tidlig, og han er forberedt på en tøff kamp om en spissplass i klubben.

- Det blir artig å spille for Rosenborg igjen, sier Rushfeldt.

<B>TILBAKE I DAG?</B> Slik så det ut sist Sigurd Rushfeldt spilte for RBK. I dag håper han på ny avtale med trønderne.