Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rushfeldt lærer bort alle scoringstriksene sine

Har sortert nesten alle 165 på video.

VERDT Å LÆRE BORT: Selv liggende finner Sigurd Rushfeldt nettmaskene. Her setter han sitt 165. mot Start og en stupende Kenneth Høie.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix
VERDT Å LÆRE BORT: Selv liggende finner Sigurd Rushfeldt nettmaskene. Her setter han sitt 165. mot Start og en stupende Kenneth Høie. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix Vis mer

TROMSØ (Dagbladet): Når spisser lager videosamlinger med målene sine, er det gjerne for å selge seg selv til større klubber eller ligaer. Sigurd Rushfeldt (38) har laget en sånn video, men har også varslet at han legger opp etter sesongen. Så denne filmen har et helt annet formål.

Og det er ingen kortfilm vi snakker om. I 2-0-seieren mot Start i går passerte Rushfeldt 165 scoringer i Tippeligaen - og er dermed bare ett mål unna rekorden til Harald Martin Brattbakk.

- Jeg mangler vel fire-fem av målene i videoen, men skal forsøke å få med dem også, sier Rushfeldt til Dagbladet.

Har kategorisert målene Ideen kommer fra ham selv, og oppsto mens han var med i trenerteamet de siste par sesongene.

- I utgangspunktet var den ment for aldersbestemte lag her i TIL, men vi har også brukt den på a-lagsnivå og i foredrag og andre ting, sier Rush.

Og scoringsvideoen er ikke bare en kronologisk oppramsing av nettkjenninger. Fulltrefferne er møysommelig sortert.

- De er sortert på hvordan de er scoret, hvor avslutningen kom fra, hvor mange touch jeg brukte og slike ting som jeg synes er viktig.

Kunne tangert I går kunne han tangert Brattbakks rekord, men første gang han satte ballen i nettet etter en retur fra Start-keeper Kenneth Høye, annullerte dommeren scoringen fordi hjemmedebutant Mostafa Abdellaoue sto i offside før han skjermet ballen i mål.

- Det var en feil av dommeren. «Mos» var ikke borti ballen, sier Rushfeldt.

Tromsø tok fullstendig over i andre omgang etter at lagene hadde hver sin store sjanse til å ta ledelsen før pause. Etter 33 minutter skjøt TILs Thomas Drange forbi Høie, men Brian Priske sto på streken og nikket unna.

Minuttet seinere stusset Ole Martin Årst til Espen Hoff, som helt alene med Marcus Sahlman skjøt rett på svensken.

- Jeg prøvde bare å plassere den. Jeg skal naturligvis sette den, sier Hoff til Dagbladet.

Resten av kampen var ikke Start i nærheten, og mistet serieledelsen til Tromsø etter scoringer av Mos og Rush - et spisspar vi fort får se mer til denne sesongen.

Mos nikket inn 1-0 etter innlegg fra Drange, mens Rushfeldt liggende sparket inn 2-0 etter at Høie først hadde reddet headingen hans.

En sesong til? Rushfeldt var litt irritert over at han ikke tangerte rekorden i går, og virker fortsatt sulten på mer - alderen til tross.

- Dette er den siste sesongen. Hvis jeg skulle score 15 mål og være skadefri, er det jo noe annet. Men det er ingenting som tyder på det, sier Sigurd Rushfeldt.

Ham om det. Etter tre mål på tre serierunder, er han langt foran skjema til 15 scoringer.

- Jeg gir meg i alle fall ikke før jeg har slått rekorden, lover Rushfeldt.

Spissen varsler også at han vil vurdere en trenerframtid etter at spiller karrieren er over.

- Ja, jeg blir nok i fotballen i hvert fall, sier Rushfeldt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media