Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rushfeldt må opereres

TRONDHEIM (Dagbladet): Rosenborg- Molde 2- 1. Årets toppscorer i Tippeligaen Sigurd Rushfeldt har slitt med skader i år. I midten av desember, etter at Mesterligaen er avsluttet med hjemmekamp mot Real Madrid, er det planlagt operasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er bruskdannelser i venstre kne som må bort, forklarer Rush.

Avanserer RBK i Mesterligaen også denne sesongen, vil han være fullt ut restituert til sluttspillet begynner i mars.
RBKs seriemestre kunne putte 63 500 kroner i lomma i går ettermiddag, etter at toppscorer Sigurd Rushfeldt og kaptein Bent Skammelsrud med hver sin nettkjenning hadde sikret tre poeng mot Molde. Visekaptein Mini Jakobsen sier til Dagbladet at seriemesterskapet betyr 17 500 kronere i direkte bonus i år, og at spillerne i tillegg får 2000 kroner for hvert poeng de tar fra og med det 39. seriepoenget.

74 mål

Sigurd, som har bidratt sterkt til bonuspengene i sitt første år i RBK, avgjorde definitivt toppscorerduellen med Harald Martin Brattbakk etter 20 minutter.

- Jeg var sugen etter å score i dag, men det var ikke lett å spille mot et Molde-forsvar som lå veldig lavt, sier Sigurd til Dagbladet.

- Det lå sikkert litt i bakhodet i dag at jeg kunne bli toppscorer denne sesongen. Så ærlig kan jeg være. Klart det betyr noe å bli mestscorende i Tippeligaen. Det er få utmerkelser i fotball.
Men det er mye opp til en sjøl hvis du skal lykkes. Du må kunne være på hugget gjennom 90 minutter. Etter min mening er nettopp det den viktigste egenskapen for en som vil score mange mål. Dette samtidig som laget som enhet må skape sjanser.

Til sammen har jeg scoret 74 mål i Tippeligaen. I fjor ble det 15 scoringer for TIL mot 25 for RBK i år. Du får flere sjanser i RBK, sier Sigurd.

- En scoring du husker fra i år?

Tøff start

- Nei, faktisk er det ikke det, men det er jo blitt del bra fulltreffere denne høsten. For meg er det viktig å score mål jeg vet jeg kan gjøre om og om igjen, sjøl om det er er godt å kunne treffe skikkelig en gang iblant.

Sigurd hadde en vanskelig start på sesongen i RBK. Han ble til alt overmål satt ut en kamp, og scoret ikke sitt første mål før i den femte serieomgangen.
Onsdag kan det være klart for nye bonuspenger for RBK-gutta hjemme på Lerkendal mot Porto. I forrige sesong tjente de beste, som Mini og Bent, ca. 700 000 kroner på Mesterligaen.

Hele Norges coronakart