Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rushfeldt presentert som svenske

WIEN (Dagbladet): Austria Wien-trener Toni Pfeffer har leid inn Sigurd Rushfeldt på bakgrunn av finnmarkingens scoringsstatistikk, men har ikke satt seg like godt inn i spissens nasjonalitet: Rushfeldt ble i går presentert som klubbens nye svenske spiss.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klubbens ferske trener tok seg imidlertid raskt inn og poengterte overfor den østerrikske pressen at klubbens nye midtspiss - mittelstürmer - er fra Norge.

- He, he, en liten miss, sier Toni Pfeffer med et smil til Dagbladet etter pressekonferansen på Franz Horr stadion - Rushfeldts nye hjemmebane med tilskuerkapasitet på 11 500.

Sammen med polakken Tomasz Iwan (Trabzonspor) og tsjekkeren Martin Hasek (Sparta Praha) er finnmarkingen hentet inn for å få skikk på laget som foran dagens hjemmeseriekamp mot Admira Mödling ligger helt nede på 6. plass av ti lag i østerriksk toppserie.

Europeisk toppklasse

Trolig debuterer Rushfeldt fra start - selv med bare tre lette treningsøkter med laget bak seg.

- Rushfeldt er en dyr investering for oss. Men han er også av europeisk toppklasse, og som midtspiss i vårt 3- 4- 3 system forventer vi at han løser problemene våre foran mål, sier Toni Pfeffer.

Austria Wien har ikke vunnet serien siden 1993, og ikke spilt i Europa siden 1995. De tre nye investeringene er Wien-klubbens signal på at de nå sikter mot Europa.

- Det er 18 kamper igjen av serien og bare åtte poeng opp til 3. plass, som gir UEFA-cup. Det er målet vårt, sier Pfeffer.

For Rushfeldt var den målsettingen viktig.

- Austria Wien har stolte tradisjoner, med 21 seriegull og 22 cupmesterskap. På meg virker det som om de nå har ambisjoner, og selv om jeg er spent på nivået i den østerrikske serien, så må jeg være så ærgjerrig å si at jeg bør bidra til det med å score en del mål. Jeg merker iallfall at det forventes store ting av meg, og jeg skal klare å leve med det selv om det ikke er noen gunstig situasjon, sier Rushfeldt til Dagbladet.

Vil bli nomade

Østerrike blir Rushfeldts tredje proffland, etter England (Birmingham) og Spania (Racing Santander). Neste uke kommer samboeren Marita Johnsen til kultyrbyen Wien, og Rushfeldt mener det er stor sannsynlighet for at de flytter på seg igjen.

- Jeg håper faktisk å bli en fotballnomade som spiller mange forskjellige steder. Vi har ingen barn, så for Marita og meg er det en form som passer bra, sier Rushfeldt.

- For selv om det naturligvis er tryggere å slå seg ned ett sted, så består livet av mer enn fotball. Kanskje har jeg bare to- tre år igjen av karrieren, og på den tida har jeg også lyst til å få med meg andre ting, sier han.

I Austria Wien er finnmarkingen tildelt trøye nummer 34.

- I Rosenborg hadde jeg 28, så jeg jobber meg oppover, som en ekte nomade, smiler Rushfeldt.

NUMMER 34: Sigurd Rushfeldt fikk tildelt denne trøya av trener Toni Pfeffer i Austria Wien. Men i angrep er han påtenkt som nummer én.Foto: ARNT E. FOLVIK
Hele Norges coronakart