Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rushfeldt reddet Tromsø

Tromsø ville mest og vant fortjent på Alfheim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tromsø-Molde 2-0. Etter det som kanskje kan karakteriseres som tidenes bomskudd på Alfheim stadion, gjorde Sigurd Rushfeldt det godt igjen ett minutt før pause. Ti meter foran Moldes mål plukket Rushfeldt ned ballen og vendte av to Molde-forsvarere før han satte ballen utagbart nede i hjørnet til Jan Kjell Larsen i Moldes mål. Rushfeldt skaffet også Tromsø straffe da han ble revet ned på ulovlig vis innenfor Moldes 16-meter.  

Ole Martin Årst gjorde ingen feil fra straffemerket og satte ballen hardt nede til venstre for Moldes keeper. Da hadde det gått 77 minutter, og kampen var i realiteten avgjort.

Jevn åpning
Kampen begynte relativt forsiktig fra begge lag, slik det gjerne gjør i kamper hvor det er mye som står på spill, men ettersom kampen skred frem festet Tromsø et lite grep på kampen. Etter 19 minutter oppsto det en utrolig situasjon foran Moldes mål: Årst skyter ballen på volley fra skrått hold. Moldes keeper er sjanseløs, og ballen ser ut til å gå rett i mål.

Istedenfor dukker Sigurd Rushfeldt opp en meter fra målstreken, og setter ballen langt over tverrliggeren. 

Det var en tidvis jevnspilt og morsom 1. omgang på Alfheim, med to angrepsvillige, men ikke like dyktige lag foran målene. Det som ble avgjørende var Tromsøs vilje og aggressivitet, og muligens en kontroversiell avgjørelse etter 44 minutter i 1. omgang:

Madiou Konate ble holdt og falt innenfor Tromsøs 16-meter. Dommer Edvartsen vinket spillet videre, men hadde neppe skapt store overskrifter om han hadde dømt straffe til Molde. Istedenfor gikk Tromsø rett i angrep og scoret.

Tromsødominans etter pause
Tromsø dominerte kampen mer etter hvilen, og gikk ut med mer aggresjon enn hva Molde kunne oppdrive. Hjemmlaget opprettholdt presset mesteparten av omgangen, og kunne gå av banen med en fullt fortjent tomålsseier  etter at Rushfeldt ble stoppet ulovlig og skaffet Tromsø et korrekt idømt straffespark.

I realiteten hadde Molde bare en målsjanse etter pausen da Stian Ohr skjøt over via en Tromsøspiller etter 58 minutter. 

Fortsatt sist
Dagens seier skaper sannsynligvis nytt håp hos Tromsø, etter at de tidligere i uka sparket trener Ivar Morten Nordmark, men realiteten er at laget fortsatt ligger desidert sist på tabellen med tre poeng opp til Fredrikstad på kvalikplass. Selv om assistenttrener Agnar Christensen med dagens tomålsseier fikk en god start som sjef på Tromsø-skuta, kan veien likevel virke tung framover.

Ole Martin Årst berømmet den nye treneren etter kampen:

-Agnar Christiansen og teamet hans skal ha ros for hvordan de har taklet trenerskiftet. Agnar er og har tatt med seg de erfarne spillerne på råd. Med dette viser vi kritikerne at laget står samlet.

Sigurd Rushfeldt ble kåret til banens beste spiller, og var naturlig nok glad etter den viktige hjemmeseieren:

- Vi trenger alle poengene vi kan få, men det er fortsatt langt igjen, sa Rushfeldt til Dagbladet etter kampen.

-Vi spiller i perioder veldig bra. Samspillet med Årst har fungert hele veien, men det blir bare bedre og bedre.


Det skal mer til enn en hjemmeseier for å snu trenden for Tromsø, men Rushfeldt tente i hvert fall håpet for mesteparten av de 4312 tilskuerne på Alfheim stadion.
 
SUPERSPISSENE: Dagens to målscorere for Tromsø, Sigurd Rushfeldt og Ole Martin Årst. Rushfeldt skaffet også straffen som Årst scoret på i det 77. minutt. Foto: SCANPIX
SUPERSPISSENE: Dagens to målscorere for Tromsø, Sigurd Rushfeldt og Ole Martin Årst. Rushfeldt skaffet også straffen som Årst scoret på i det 77. minutt. Foto: SCANPIX Vis mer