Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rushfeldt slår Solskjær på formuetoppen

Mest formuende blant eks-proffene.

PÅ FORMUETOPPEN: Sigurd Rushfeldt (t.h.) er den av spillerne fra forrige Drillo-generasjon med størst likningsformue. Ole Gunnar Solskjær - som flyttet hjem til Norge i 2011 - er nummer to. Begge foto: NTB Scanpix
PÅ FORMUETOPPEN: Sigurd Rushfeldt (t.h.) er den av spillerne fra forrige Drillo-generasjon med størst likningsformue. Ole Gunnar Solskjær - som flyttet hjem til Norge i 2011 - er nummer to. Begge foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Mens det er vanskelig å anslå hva dagens norske landslagsspillere tjener i europeiske toppklubber, er det mindre mystikk rundt hva deres forgjengere fra den første Drillo-perioden har lagt til side etter sine respektive proffeventyr.

2011 var året da Ole Gunnar Solskjær flyttet hjem etter nesten 15 år suksessrike år i England, og Manchester United-legenden hadde med seg en likningsformue på over 23 millioner kroner tilbake til Kristiansund.

Molde-manageren står samtidig oppført med null i inntekt etter å ha ledet Molde til tidenes første seriegull, samme år som klubben markerte 100 årsjubileum.

Det gjør ham imidlertid ikke til den mest formuende av gamle helter. Sigurd Rushfeldt, som la opp som tidenes mestscorende i norsk toppserie i fjor, står nemlig oppført med en likningsformue på over 27 millioner kroner, som riktignok var en nedgang på over fire millioner kroner fra 2010.

Også John Carew, Bjørn Tore Kvarm, Vidar Riseth, Ronny Johnsen, Ståle Solbakken, Gunnar Halle, Vegard Heggem og Petter Rudi står alle oppført med millionformuer på et tosifret antall.

Verdt å merke seg, er det også at avtroppende VIF-manager Martin Andresen nå står med null i likningsformue etter å ha stått oppført med 13,2 millioner i fjor.