GIR SVAR PÅ TIL-TALE: Sigurd Rushfeldt (til høyre) og Tromsø har vært Tippeligaens overraskelseslag så langt, men ikke alle er blitt sjarmert. TV 2-ekspert Lars Bohinen greier ikke å glede seg over at «Gutan»  topper tabellen på grunn av måten de spiller fotball på. - Vi spiller solid, og periodevis også attraktiv fotball hvor vi skaper målsjanser og har banespillet, svarer Rushfeldt. 
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix
GIR SVAR PÅ TIL-TALE: Sigurd Rushfeldt (til høyre) og Tromsø har vært Tippeligaens overraskelseslag så langt, men ikke alle er blitt sjarmert. TV 2-ekspert Lars Bohinen greier ikke å glede seg over at «Gutan» topper tabellen på grunn av måten de spiller fotball på. - Vi spiller solid, og periodevis også attraktiv fotball hvor vi skaper målsjanser og har banespillet, svarer Rushfeldt. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / ScanpixVis mer

Rushfeldt slår tilbake mot fetter Bohinen

Tromsø ble herset med på FotballXtra. - Folk legger merke til det.

||| (Dagbladet): Ganske så sensasjonelt topper Tromsø tabellen etter at over en tredel av sesongen er unnagjort, med hele fem poeng ned til toerplasserte Rosenborg.

Det vil imidlertid være en overdrivelse å si at serielederen overøses med skryt.

Under gårsdagens FotballXtra fikk «Gutan» tidvis hard medfart av fetteren til TIL-spiss Sigurd Rushfedt, Lars Bohinen, som ikke greier å glede seg over at Tromsø leder med fem poeng.

- Nei, jeg gjør ikke det. Tromsø kjeder oss i tabelltoppen, fastslo TV 2-eksperten tidlig i programmet.

Og fulgte opp seinere i sendingen, da han fikk spørsmål om den manglende publikumsoppslutningen om Tromsø i egen by:

- Det er et poeng at de ikke underholder. Jeg så Tromsø i dag, og det var forferdelig kjedelig. 2. omgang var et stort gjesp, veldig defensivt og mye kriging på midten. Det er ikke et spill som begeistrer eller drar med seg folk. Derfor kommer det heller ikke folk og ser på. Men i det øyeblikket de gjør det (underholder), da kommer også tilskuerne, sa Bohinen.

En snakkis blant spillerne
Sigurd Rushfeldt sier kritikken på FotballXtra var et samtaletema blant spillerne i dag, og at «folk legger merke til det». Selv tar han fetterens uttalelser med et skuldertrekk.

- Han skal få lov til å ha de meningene. Han har sin jobb der, og det får vi bare respektere. Det er helt greit, sier Rushfeldt til Dagbladet.

Men det betyr ikke at han sier seg enig i påstandene om at Tromsø er et kjedelig lag, som ikke evner å begeistre.

- Vi spiller solid, og periodevis også attraktiv fotball hvor vi skaper målsjanser og har banespillet. Da får folk vurdere selv. Her nordpå er stemningen en annen.

- Men det har vært dårlig med publikum på Alfheim så langt i år (4887 i går)?

- Det har vært litt skuffende. Men det henger sammen med mange ting. Ser vi historisk på det har Tromsø et snitt på 5000-6000, så det er ikke uvanlig. Vi trenger også et nytt stadionanlegg, bare det ville økt publikumstallet med 2000-3000. Og så skal vi ikke underslå at det har vært fryktelig kaldt, med minusgrader og snø, i flere av de første hjemmekampene. Det gjør det mindre attraktivt å komme på kamp, sier Rushfeldt til Dagbladet.

Ett tap på 11 kamper
Mot Start i går måtte Tromsø vente til overtida med å avgjøre, da Hans Åge Yndestad fikk perfekt treff på halv volley fra 17-18 meter.

Bohinen betegnet altså kampen som forferdelig kjedelig med laber underholdningsverdi - men Rushfeldt føler kritikken rammer feil.

LAR SEG IKKE BEGEISTRE: Lars Bohinen berømmet Tromsø for en sterk defensiv, men det var også det eneste positive han hadde å si om serielederen under gårsdagens FotballXtra. Foto: TV 2
LAR SEG IKKE BEGEISTRE: Lars Bohinen berømmet Tromsø for en sterk defensiv, men det var også det eneste positive han hadde å si om serielederen under gårsdagens FotballXtra. Foto: TV 2 Vis mer

- I går er det jo liksom Start som skal spille gladfotball, men de har knapt en målsjanse. Vi har banespillet i 80 prosent av kampen, så jeg skjønner ikke helt hvordan man ser på det.

Tromsøs eneste tap så langt i serien kom mot Lillestrøm i andre serierunde. Ellers står de med åtte seirer og to uavgjorte - med sterke bortetriumfer mot Stabæk og Molde som to høydepunkter.

10 lag har scoret mer eller like mye som Tromsø, men bare Rosenborg har sluppet inn like få (seks).

Rushfeldt mener det er på tide å slå fast at man går for medaljer.

- Kan ikke snakke om tilfeldigheter
- Vi må være offensive nå, og si at vi skal kjempe om medaljer og europacupplass. Om vi er gode nok til gull får tiden vise. I fjor vant Rosenborg serien med 13 poeng. Det er et ganske stort gap derfra til sølv og bronse, og nå har vi fem poeng på dem. Vi skal være gode nok til å kjempe om medaljer. Vi har spilt en tredel av sesongen nå, vi kan ikke snakke om tilfeldigheter lenger.

I neste kamp venter en ny tøff bortekamp mot vanligvis hjemmesterke Odd Grenland, som riktignok har slitt mer på Skagerak Arena denne sesongen enn tidligere.

- Det er en av de banenen hvor vi tradisjonelt har slitt mest. Klarer vi den kampen og de neste to før ferien (Vålerenga og Strømsgodset), da kan vi ikke være så defensive og vente på å sprekke. Vi må fram med brystkassa og ha trua på det. Vi vet at vi har vært det beste laget i åtte eller ni av de 11 kampene vi har spilt. Sånn sett har vi en trygghet i bunn.

- Hvordan vil du sammenligne dette Tromsø-laget med tidligere Tromsø-lag du har spilt på?

- Dette er et av de aller beste, kanskje det beste. Vi får vente og se litt utover i sesongen, når skader og karantener begyner å komme. Da er det viktig med en brei stall. Det gjenstår å se om vi klarer å være stabile når den tida kommer, sier Rushfeldt til Dagbladet.

GUTAN PÅ TOPP: Tromsø-spillerne feiret Hans Åge Yndestads vinnermål i en stor klynge. Her kaster Kara, Tommy Knarvik, Ruben Yttergård Jenssen, Tom Høgli og Miika Koppinen seg over matchvinneren. 
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix
GUTAN PÅ TOPP: Tromsø-spillerne feiret Hans Åge Yndestads vinnermål i en stor klynge. Her kaster Kara, Tommy Knarvik, Ruben Yttergård Jenssen, Tom Høgli og Miika Koppinen seg over matchvinneren. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix Vis mer