Rushfeldt vant spissduellen

John Carew (24) var glad for at spissrival Sigurd Rushfeldt (31) leverte mål på Ullevaal i går. Roma-spissens agent Per A. Flod var mer bekymret.

ULLEVAAL (Dagbladet): - Jeg er glad på Sigurds vegne. Og for at han fikk den sjansen han fortjente. Men det er til høsten det er viktig å være i form. Det er da de viktige kampene er.

Dette var bare en treningskamp, sier John Carew med blikket rettet mot høstens VM-kvalifisering.

Ingen drømmesituasjon

Roma-spissen har vært mer ute enn inne på klubblaget i vinter. Og i går ble Sigurd Rushfeldt foretrukket på topp for Norge.

- En kamp på benken betyr lite, men det er ingen drømmesituasjon hvis John sitter lenge på benken, sier Carews agent Per A. Flod til Dagbladet. Til sommeren går utlånsperioden med den italienske klubben ut, og da er planen at Carew skal tilbake til Valencia der han har kontrakt fram til sommeren 2005. Hvis han da ikke blir solgt til en annen klubb.

- Landslaget er viktig for John Carew, for å få spilletid, men det er ikke sånn at enkeltklubber kommer til Ullevaal for å se på John med tanke på en overgang til sommeren. Men selvsagt skulle jeg sett at John skulle spilt mer. Mest på grunn av hans sportslige utvikling, sier Flod.

Glad Rush

Sigurd Rushfeldt stjal spissshowet mot Russland i går. Og imponerte landslagssjefen.

- Sigurd er utrolig oppofrende i sitt spill. Det kunne vært godt å ha hans friske bein mot slutten av kampen, mener Hareide.

Målet Rushfeldt scoret i det 42. minutt var «Made in Vienna». Klubbkollega Thorstein Helstads innlegg fra høyre var bare perfekt.

- Det er et bra innlegg der jeg får gå uforstyrret opp og heade. Jeg er veldig godt fornøyd. Det er viktig å score mål. Og ta vare på sjansen når en får den, sier Rushfeldt.

Om duellen med Carew og landslagssjefens klare budskap om at formspillere skal få sjansen, sier han følgende:

- Det var ingen overraskelse at jeg fikk starte. Jeg skjønte vel det på siste trening før matchen. Det er viktig hva en presterer på klubblaget, smiler Rushfeldt bak blåveisen han pådro seg i siste seriekamp.

FESTAFTEN: Sigurd Rushfeldt scoret Norges andre mål på Ullevaal i går.